18 yaşından küçük kıza cinsel istismar suçlaması
Size bir konuda danışmak istiyorum.
Bir arkadaşım bir kaç ay kadar önce erkek arkadaşı ile dükkan baktıkları sırada ağlayan küçük bir kız görmüşler.”Paramı kaybettim, açım , babam bana tecavüz etti” diyerek ağlıyormuş . Gece vakti olduğundan arkadaşım kızın ağlamasına dayanamamış , eğer kalacak yerin yoksa gel bizde kal demiş . Kız , peki demiş ; o gece arkadaşım ve erkek arkadaşı ile birlikte kalmış kız sadece bir geceliğine. Bu kız şu anda(aradan 3-4 ay geçince) arkadaşım hakkında şikayetçi olmuş : “Beni fuhuşa zorladı , erkek arkadaşı benimle ilişkiye girdi.” şeklinde. Ama tecavüz vs. gibi bir şey hiç yaşanmamış . Kızın raporu var bakire olduğuna dair ve darp izi de yok , ancak yaşı küçük. Bu durumda arkadaşım herhangi bir ceza alır mı ?
Cevap: 18 yaşından küçük kıza cinsel istismar suçlaması
"Gece vakti olduğundan arkadaşım kızın ağlamasına dayanamamış , eğer kalacak yerin yoksa gel bizde kal demiş."
155'i arayıp 2 dk. çağıramamışlarmı polisi..... Zaten dışarıda böyle durumda biriyle karşılaşılsa hep eve götürülür.
Nitekim ben inanmadım. Hukuki boyutunu bilemiyorum.
Bu tur davalarda magdur beyani herseyden once gelir. Herhangi bir delil ya da tanik yoksa dahi hakim vicdani kanaatine gore ceza verebilir. Iyi bi avukat tutup magdurun ifadelerindeki celiskiyi yakalamak gerek. Yargitay dahi bu davalarda magdurun iftira atmasini gerektirecek bi sebeb yoksa cezayi onamakta. Burda (arkadasinizin boyle bisey yapmadigini dusunerek soyluyorum ) kizin sikayetci olmak icin neden bu kadar bekledigi uzerinde durabilirsiniz. Eger gercekten Boyle bisey olmamissa ceza almaz.
Peki ya o erkek olsaydı.. o arkadaşın yine götürcek miydi eve...