taksirli birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma;uzlaşma sartları
2014 yılında zincirleme kazaya kurban gittim.yeni aldığım arabada 6500 maddi zararım oldu araçta bulunan ablam ile yeğenimde çarpmanın etkisinde basit müdahale gerektirecek sekilde yaralandı ama ablamın yüz bölümde 5 cm lik iz kaldı.kazada her biri %50 %50 asli kusurlu olan (bilirkişi raporuna göre ) iki kişiden davacı oldum.karsı taraf cok sorumsuz ne aradılar ne sordular bi geçmiş olsun bile dilemediler.son duruşmada hakim karsı tarafa benim maddi zararımı karşılamaları soledi uzlasın dedi ama cok komik cüzi rakamlar teklif ediyorlar.ne ypmalı dostlar bir cevap fikir verin pls.uzlasma sartları ne olmalı ben maddi zararım 6500 belgeli onu istedim ama bu kadar sorumsuz davranmaları beni iyice sinir etti.
Cevap: taksirli birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma;uzlaşma sartları
dostum öncelikle geçmiş olsun dileklerimle..
öncelikle hakim belli bir maddi karşılama için uzlaştırmak istemiş sizi ancak siz beğenmiyorsunuz..
ayrıca davanın karar yazısını kişisel bilgilerinizi kapatarak koyarsanız size daha iyi bir bilgi verebilriz.
son olarakda sizin bu olaydan ötürü istediğiniz şey nedir açıklayıcı soru sorarsanız net bilgi verebiliriz.
öncelşkle üstat cevap verdiğin için tsk ederim.forumda yeniyim ondan uslup ve teknikte yanlıslık olabilir kusura bakmayın.beğenmemek değil karsı taraflardan bir kişi şikayetine devam et dedi diğeri ise 500 tl gibi cok cüzi bir miktar teklif etti.
Alıntı:
mk02mk rumuzlu üyeden alıntı
öncelşkle üstat cevap verdiğin için tsk ederim.forumda yeniyim ondan uslup ve teknikte yanlıslık olabilir kusura bakmayın.beğenmemek değil karsı taraflardan bir kişi şikayetine devam et dedi diğeri ise 500 tl gibi cok cüzi bir miktar teklif etti.
ozaman sende o para teklifini teklif eden kişi için gözünü korkutabilirsin çünkü uzlaşma yapılmasda mahkemeye giderse kamu davası açılacak olup hatalı olan kişiler er başına 1500 tl adli para cezasına maruz kalacak olup keza sizin şikayetiniz üzerinede hakim gerekeni yapacaktır.
Saygılarımla.
not : bu yazdıklarımıda o teklif eden kişiye tehdit savurmadan tatli dille dokundur ayıktır ki oda belki anlar uzlaşırsınız yok der inatlaşırsada günah benden gitti de ve uzlaşmak istemiyorum dersin mahkeme devam eder ama unutma mahkeme açılırsa kamu davası sen haklı çıkarsın çünkü anladığım kadarıyla sende sorun yok ve mağdur olan sensin galiba...
cok tsk ettim üstad cevabın için. bende ole yaptım raporlar elinde git bir bilene danıs ona göre gel konusalım dedim bakalım hayırlısı zamanında küçük bir özürle hallolacak bir mevzu idi.bakalım ne olacak