Avukatın alacaklarımı vermemesi
Öncelikle herkese merhaba. Sorumu sormadan önce detaylıca dava sürecimi paylaşmak istiyorum.
2012 yılı sonunda ücretlerimizi alamadığımız için birkaç arkadaşımla işten ayrıldık ve tavsiye üzerine avukatla görüştük. Dava ve icra için normalde %12 + %12 alındığını ancak kendisinin dava ve icra için %14 alacağını söyledi, bizlerde vekaletnameleri çıkararak kendisine verdik. Uzun süren davalardan sonra ortalama 40000 TL tazminat hakkı kazandık ve icra mahkemesine başvuru yapıldı. Şirket dava sürecinde iflas erteleme davası açmıştı ve şirket üzerine kayıtlı hiçbir şey yok( şirket zaten patronun adına bile değil). Bir yıldan daha uzun zaman e-devletten baktığımda icra davası görünüyordu. 2015 sonunda yine e-devletten baktığımda icra davası gözükmemekte ve işi şirkete yaptıran bayındırlık bakanlığı aleyhine dava açılmıştı. Bakanlık itiraz etmiş ve Yargıtay'a başvurmuş davada Yargıtay tarafından onanmıştı. Şimdi icra takibi başlamış durumda ve 3 gün oldu. Avukatımız son zamanlarda hiç bir arkadaşımızın ve benim telefonlarımıza cevap vermemekteydi.(2015 ortalarından itibaren) Bakanlık ortalama toplam 6000 TL ödemesi gerekiyor, avukatımızla görüşen arkadaşlarım avukatın; bu parayı size vermeyeceğim dediğini ve 40000 TL lik davayı kazandığını bu paranında o dava için kendi ücreti olduğunu söylemiştir. Bütün arkadaşlarım adına böyle bir şeyin mümkün olup olamayacağıdır. Teşekkürler.
Cevap: Avukatın alacaklarımı vermemesi
40.000 x 0,14=56.00 TL eder. Alınan miktar 6.000 TL .
Davayı kazansanız da kaybetseniz de avukatınızla anlaştığınız miktarı ödemek durumundasınız zaten.
Kendi vekalet ücretini tahsil ettikten sonra kalan miktarı size ödemesi gerek.
Cevap: Avukatın alacaklarımı vermemesi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
40.000 x 0,14=56.00 TL eder. Alınan miktar 6.000 TL .
Davayı kazansanız da kaybetseniz de avukatınızla anlaştığınız miktarı ödemek durumundasınız zaten.
Kendi vekalet ücretini tahsil ettikten sonra kalan miktarı size ödemesi gerek.
Erdoğan Bey merhaba, 40000 TL için 5600 TL tutuyor haklısınız fakat avukatın dediğine göre ayrıca diğer dava sürecimiz de devam ediyormuş. Bu durumda yapmış olduğu davranış etik değil. Bizi haberdar etse hiç problem olmazdı, şahsen ben kendi adıma avukatın haklı olduğunu da düşünüyorum.( mahkeme dışında yapmış olduğumuz eylemler ve bakanlık müdürlüğüne yaptığımız görüşmeler vb)