9 yıldır calıştığım iş yerinde çalıştığım birimden başka birime verdiler. tazminatı nasıl alabilirim.
merhaba 2007 den bu yana halen çalışmakta olduğum firmada bilgi işlem görevlisi olarak çalışmaktaydım.
3 ay önce beni başka birime gecirerek çalısırsan burda calıs çalısmassan basımızın çaresine bakalım diyerek baska birime gecirdiler.
bende konut kredim olduğundan dolayı mecburen istemeyerek tte olsa gectim. bu durumda tazminatımı alıp çıkabilirmiyim. yardımlarınızı bekliyorum. hatta ankaradan avukat arkadaslarla iletişime gecmek isterim davama bakması için.
Cevap: 9 yıldır calıştığım iş yerinde çalıştığım birimden başka birime verdiler. tazminatı nasıl alabilirim.
Öncelikle, bu forumda avukat aramanız forum kurallarına aykırıdır. Avukatınızı çevrenizden alacağınız referanslarla bulun. Yoksa, bulunduğunuz yer barosuna giderek bilgi alın.
Başka birime geçti iseniz, bunu kabul etmişsiniz demektir. Kabul etmeme şansınız vardı. Bu durumda işverene "tazminatınızı ödeyerek sizi işten çıkartmak" ya da eski işinize devam ettirmek dışında seçenek kalmazdı. Şu anda görev değişikliğini öne sürme şansınız yok.
Ne kadar oldu size bu görev değişikliği verileli?