Kamu kuruluşunda yıllık sözleşme ile çalışma
Tüm hukukçu ve hukuk sever arkadaşlara merhaba,
Bir kamu kuruluşunda sözleşmeli çalışıyorum. Her yıl sözleşmemiz yenileniyor. Sözleşmemizde Kurum başkanı gerekli görürse sözleşmeyi yenilemez maddesi var. 6 yıldır sözleşmemiz yenileniyor. Sözleşmemizin yıl sonunda yenilenmemesi durumunda dava açarak işyerinde çalışmaya devam edebilir miyiz? Bir projede çalışıyoruz.Ve projenin izleme süresi de yaklaşık 5 yıl. Projenin uygulaması yeni bitti. İzleme devresi başladı. Kurum kanunla kuruldu.2009 KPSS puanı ile önce sıralamaya girdim. yazılı sınav ile işe başladım. Gerekli Yabancı dil puanını da aldım. Sözleşmemim yenilenmemesi durumunda ne yapabilirim?
Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla
Cevap: Kamu kuruluşunda yıllık sözleşme ile çalışma
Değerli arkadaşlar yardımcı olacak olan yok mu? saygılar.[QUOTE=Human01;578868]Tüm hukukçu ve hukuk sever arkada
İşveren kamu kuruluşu mu görünüyor yoksa bir şirket mi?
Örneğin X Bakanlığı projesi kapsamında bir Üniversitede çalışıyor olabilirsiniz ama maaşınızı yatıran Y A.Ş. olabilir.
Sayın eker, işveren kamu kuruluşu ve direk personeliyiz.KPSS sıralaması ve yazılı sınavla girdim.Ama yıllık sözleşme imzalıyoruz.Kurum bakanlığa bağlı bir kamu kurumu.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
İşveren kamu kuruluşu mu görünüyor yoksa bir şirket mi?
Örneğin X Bakanlığı projesi kapsamında bir Üniversitede çalışıyor olabilirsiniz ama maaşınızı yatıran Y A.Ş. olabilir.
kamu bankalarında bu uygulama var kamu bankasında mı çalışıyorsun