s.erel rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba;
Öncelikle başımdan geçenleri tek tek anlatmak istiyorum. AVM İşletme sorumlusu olarak çalıştığım iş yerinden 13.06.2016 tarihinden itibaren atıldım. İşsizim şu anda da. Sebeplerine gelince;
06.05.2016 tarihinden itibaren 1 ay boyunca işe gidemedim. Öyleki çalıştığım işyerinde bağlı bulunduğum işletme müdürü hakkımda dedikodu çıkartmış. Konusu özel hayatım ile ilgili orda olan personellerin de duyacağı şekilde hakkımda konuşması oldu. Zorda olsa ayın 25'inde zaten cerrahpaşa hastanesi psikoloji servisi randevu aldım. Zaten hem kişisel olarak ispatlanmış olarak 2 kişi de bu duruma şahit oluyor. Ayrıca işe giriş tarihinden sonra da tarafıma yaptığı ve yine ispat edebildiğim şekilde tarafıma baskı kurup sayesinde sedef hastası oldum. Ta ki evime 5 haziran günü ihtarname gelinceye kadar. İhtarname de 1 aydır işe gitmediğim ve bunun karşısında işyerine gidip savunmamı istediklerini söyleyen bir mektup aldım. Derhal ertesi gün raporlarımı sağlık sebeplerinden olduğunu belirtir şekilde olduğunu ve kendi astlarımdan az maaş aldığımı belirtecek şekilde bir savunma yazısı yazıp sundum. 1 hafta sonra tarafıma savunmamın kabul edilmediği ve bu şekilde tazminatın vs hesabına yatacak şekilde bir yazı olduğunu gösterdiler imzalamamı istediler. İmzalamadım bende. Şimdi sorularıma geçecek olursak;
1- İş mahkemesine gidip dava açmak istiyorum. İşsizlik ödeneğine başvurdum ama kovuldum için ödenek alabilirmiyim? 5 yıldır 1 lira mesai alamadım (resmi tatiller hariç) . Onlarca saat mesaim var. Haftada 3 gün full çalıştığımı vs bilirim.
2- Maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum mobbing yüzünden (2 şahidim var)
3- Benim gibi işe 3 günden fazla devamsızlık gösteren başka bir arkadaş var ama çıkışı verilmemiş. Bunu kendi lehimde kullanmak istiyorum.
4- Vücuduma verdiği sedef, major depresyon haline karşın ne gibi dava açabilirim?
5- Adli yardımda bulunabilirmiyim?
6- Bana özel hayatım hakkında alenen konuşan o müdürle ilgili duyan 2 kişi var ofiste. Bana şahit olduklarını belirttiler. Bu durumda şahsi dava da nasıl ve ne konuda açabilirim?
Biliyprum bayağı uzun oldu ama şimdiden her türlü cevaplar için teşekkür ederim