Hatir çeki verdiğim kişi beni dolandirdi
Selamün aleyküm sevgili hukuk uzmanları bir sorum olacak cevaplarsanız minnettar olurum...
ben tacir çeki kullanan tekstil ürünleri alım satımı yapan aptal bir tüccardım evet aptal güvene dayalı bir ortaklığım vardı ortağım bir firma ile anlaştığını ve karşılığında çek vereceğini dolayısıyla benden hatır çeki istedi malı satıp akabininde ödemeyi yapacağını söyledi ve bende saflığıma tecrübesizliğime yenik düşüp iki adet boş çek imzalayıp vermiş bulundum daha sonra bu şahıs bir arkadaşı ile beraber ki o arkadaşı kendini ben olarak tanıtıp iki farklı firmadan inşaat malzemesi alıp karşılığında benim çekleri yüksek meblağlar yazıp vermişler ve malları alıp sattıktan sonra ortadan kayboldular bu olanlardan sonradan bilgim oldu ilk keşide edilen çek günü geldiğinde ödenmedi icraya verildim mallarım bankadaki birikimim gitti kredilerim vardı onlarıda ödeyemedim icraya verildim çırpındıkça battım anlayacağınız üstüne diğer çekte doğal olarak ödenmedi ve firma bana dolandırıcılık davası açtı ve savcılıkta ifade verdim ifademde konuyu anlattım ortağımın arkadaşının kendini ben olarak tanıttığını falan kendini ben olarak tanıtan şahısın tc nosunu buldum ama ortağımın sadece ismini soy ismini biliyorum ve fotoğrafı var bende onlarıda ifademde belirttim ve müşteki firma ile hiç temas kurmadığımı çekin bana ait olduğunu ama malı alan ve çeki verenin ben olmadığımı ifademde belirttim mahkeme devam ediyor bundan sonra ne yapmam gerek nasıl bir yol izliyim inanın şuan avukat tutacak param dahi yok şuan iflas etmiş hiç bir geliri olamayan bir adamım sağlıklı düşünemiyorum yardımcı olursanız minnettar olurum lütfen bir yol gösterin bilgilendirin süreç hakkında...
Cevap: Hatir çeki verdiğim kişi beni dolandirdi
Konu hakkında yardımcı olacak kimse yokmu
Malesef çok bilgili olduğum bir konu değil. Ancak benzer durumları yaşadım. Öncelikle maddi külfetten kurtulmanız çok mümkün değil gibi görünüyor. Dolandırıcılık ise farklı bir durum. Daha önce ödenmiş çekleriniz var mı?
Daha önce çek ödemem var tabiki ne ticareten neden yasadışı hiç bir vukuatım olmadı ama bu olaydan sonra çeklerim kaşe yedi ve dolandırıcılık yaftası ile yargılanıyorum şimdi napacam diye kara kara düşünüyorum... bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim..
dostum öncelikle geçmiş olsun diyelim.
ancak senin durumuna yapılabilecek bişi kalmamış gibi görünüyor ?
çek verdiğin kişiye teminat senedi gibi bişi aldınmı ?
yada çekleri neden boş imzaladın ?
bilmiyormusun babana bile güvenme demiş atalar.
çok geçmiş olsun dilerim mahkemeden birşey çıkar...
Saol sevgili by fatih aptallık ettim güvendim insan bazen boşluğa düşüyor işte herhangi bir teminat senedi sözleşme yazı almadım.. bu arada mal alınan firma görüştüğü ve mal verdiği şahsın ben olmadığımı teyit edersede bi kurtuluş yokmu
Yardımcı olacak hukukçu yokmu bu konuda arkadaşlar...