Anlaşmalı boşanmada nafaka artırımı
Eşimle anlaşmalı olarak boşanacagız.Ancak eșimin 3 yaşındaki kızımız için belirlediği nafaka miktarı yeterli değil.Kendisiyle bu konuda uzlaşmaya çalıstım ama daha fazla vermem dedi.ben asgari ücretle çalışıyorum, kendisi devlet memuru ve maaşımın 3 katını alıyor.Ben sadece bakıcımıza verilen 750 TL .lik kısmı karşılamasını istiyorum. O ise çocuğumuz ortak ben 500TL veririm 500 TL de sen verirsin, masraflari karşılanır diyor.Çocugumuza ortak bir mal gözüyle bakıyor olması beni cok üzüyor.Protokolde belirtilen miktarin değişmesi (süreç uzamadan)mümkün mü onu öğrenmek istiyorum.Duruşmamıza 15gün var.
Cevap: Anlaşmalı boşanmada nafaka artırımı
Anlaşmalı boşanmada , eşinizle anlaştığınız konuları hakime sunacağınız protokolde belirtmek durumundasınız. Orada belirtilen herhangi bir madde de kabul etmediğiniz, itiraz ettiğiniz bir şey olması durumunda anlaşmadan bahsedilemeyeceği için davanız çekişmeli boşanmaya dönecektir.
Cevap: Anlaşmalı boşanmada nafaka artırımı
Tabiki mümkün. henüz boşanma gerçekleşmemiş. Ancak her ne kadar iki taraf boşanmak istese bile nafaka hususunda anlaşılamaması, boşanmayı çelişkili yapar. Ve davanız uzar...