Instagram hesabım çalındı
Saygıdeğer forum üyeleri ve yetkili arkadaşlar, açılalı 2.5-3 yıl olmuş bir instagram hesabım vardı.Benden habersiz bir şekilde ve izinsizce alındı hesabım.Takipçi sayısının önemi var mı bilmiyorum ama 26k takipçisi vardı. Tek sorun o değil, ayrıca içinde benim telefon numaram ve bazı özel bilgiler bulunuyordu. Ben kurtarmaya çalıştım fakat olumlu bir çözüme ulaşamadım. Çok yakın zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmak istiyorum. Size sorum şu ki ; başvurum önemsenir mi ve de olumlu bir sonuç alabilir miyim?
Cevap: Instagram hesabım çalındı
sizin niyetiniz çalanı bulmaksa şikayetiniz neticesinde sonuca ulaşılması mümkündür. Ancak çok zaman kaybın yaşarsınız. Niyetiniz hesabı geri almaksa İnstegram yetkilileriyle mail aracılığıyla irtibat kurabilirsiniz. Muhtemelen kimlik veya adınıza kesilmiş bir faturanın görüntüsünü sizden talep edip parola sıfırlama url sini, dilediğiniz mail e yollayacaklardır.
Geçmiş olsun
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
sizin niyetiniz çalanı bulmaksa şikayetiniz neticesinde sonuca ulaşılması mümkündür. Ancak çok zaman kaybın yaşarsınız. Niyetiniz hesabı geri almaksa İnstegram yetkilileriyle mail aracılığıyla irtibat kurabilirsiniz. Muhtemelen kimlik veya adınıza kesilmiş bir faturanın görüntüsünü sizden talep edip parola sıfırlama url sini, dilediğiniz mail e yollayacaklardır.
Geçmiş olsun
Cevabınız için teşekkür ediyorum , ama hesabımın kullanıcı adı , e postası değiştirilmiş ve resimleri silinmiş. Bunun bir önemi varmı ?
Not: Instagram ulaşabileceğim e mail adresi bulamadım
Aşağıdaki linkten durumu bildirin. Benzer bir durumu Facebook'ta yaşayıp sayın adaletistiyorum55'in dediği gibi çözdük.
https://help.instagram.com/contact/740949042640030
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğininiz linki önceden 2-3 defa denemiştim fakat siz dediğiniz için 1 defa daha deneyim , umarım sonuç alırım.
Yinede soruyum
Peki savcılığa gitsem bu konuyla ilgili uğraşırlarmı ve hesabımı geri alabilirler mi ?
Silinmiş olması önemli değil. Eski şifreleriniz, ne zaman açtığınız v.s. gibi bilgilerinizi vererek hesabın size ait olduğuna ikna ederseniz geri alırsınız. Savcılık tarafı ise hesabı geri almaktan ziyade çalana ceza verdirmek içindir.
şu link: https://help.instagram.com/contact/740949042640030 sizin durumunuza uygun bir sayfaya gidiyor. Buradan devam edemiyor musunuz?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Silinmiş olması önemli değil. Eski şifreleriniz, ne zaman açtığınız v.s. gibi bilgilerinizi vererek hesabın size ait olduğuna ikna ederseniz geri alırsınız. Savcılık tarafı ise hesabı geri almaktan ziyade çalana ceza verdirmek içindir.
şu link:
https://help.instagram.com/contact/740949042640030 sizin durumunuza uygun bir sayfaya gidiyor. Buradan devam edemiyor musunuz?
Ediyorum , defalarca denedim , umarım sonuç çıkar. Yoksa savcılıkla uğraşmayım birde.
1 günde yanıt gelmeyebilir. Email adresi vs değişmiş olabilir. Şu anki profillin url sini kopyalamanız, elinizde mevcut değilse eski bilgilerinizi vermeniz instagram yetkilileri tarafından önemsenir. Zira sosyal medya yöneticileri de, her ne kadar rank sağlasa da,sahte profiller veya gerçek olmayann kişilerin sosyal ağı işgal etmelerinden pek hoşnut değiller.
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
1 günde yanıt gelmeyebilir. Email adresi vs değişmiş olabilir. Şu anki profillin url sini kopyalamanız, elinizde mevcut değilse eski bilgilerinizi vermeniz instagram yetkilileri tarafından önemsenir. Zira sosyal medya yöneticileri de, her ne kadar rank sağlasa da,sahte profiller veya gerçek olmayann kişilerin sosyal ağı işgal etmelerinden pek hoşnut değiller.
Sadece hesabımı geri almak değil , hesabımı çalan kişiyi bulmak istiyorum.Peki bunun için savcılığa nasıl başvuru yapmalıyım?