üniversite disiplin suçu mahkeme hakknda
Merhaba...Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve okuldan bir yariyil uzaklastirma cezası verdiler...Bunun üzerine İstanbul 2.Bölge idari mahkemesine itirazda bulundum ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve ben bütün sinavlarima girdim ve Su an not olarak mezun olmama hiç bir engel kalmadı...Üniversite yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulundu ve mahkeme okulun itirazina red karari verdi...Okul daha sonra İstanbul 12. Idare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulundu....Bundan sonra süreç nasıl ilerler bilgi verebilecek kimse var mi
Cevap: üniversite disiplin suçu mahkeme hakknda
Okulun itirazı kabul edilir ise, en kötü ihtimalle, bir yarıyıl sonra; ama sınava girmeden mezun olursunuz. Mahkemenin yd kararı sebebiyle sınavlara girmiş ve başarılı olmuş durumdasınız.
Teşekkür ederim...Peki bu süreç devam ederken mezuniyet belgesi alabilir miyim?
Okulun itirazı kabul edilmez ise alabilmeniz gerekiyor.
Teşekkür ederim Ismail bey.. Peki dava tahmini ne zaman sonuçlanır? 13.06.16 da tebligat gönderilmiş diyor...Bir de dava sonuçlanınca okul tekrar ceza verebilir mi?
Merhaba İsmail Bey...Dava aleyhime sonuclansa bile en kötü ihtimal bir yarıyıl bekleyip diplomanizi alabilirsiniz demiştiniz. Bunun hukuki açıklaması mevcut mu yasada ben ulaşamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.