Sıfır diye aldığımız daire ve bina 30 yıllık çıktı
herkeze kolay gelsin,
oturduğumuz bina 32daire üzerine kurulu bir apartman. ben mart 2016da evi satın aldım. binayı yapan mütahit evlerin tahminen 15-20 tanesini emlak firmasına satmış. bende emlakçıdan satın aldım, mütahit ile hiç muhattaplığımız olmadı.
meseleye gelecek olursak ben binayı sıfır , satın aldığım daireyi sıfır diye aldım. Fakat durum bize söylenen gibi değilmiş. Binanın temeli iskeleti 30 yıl evvel yapılmış, yaptıran mütahit vefat edince inşaat durmuş. yaklaşık 27-28 yıl sadece kaba inşaat mı denir karkas yapı mı denir o halde beklemiş. 2-3yıl önce varisleri inşaatı bitirmeye karar vermişler , bina tamamlanmış bir kaç daireyi varisler kendileri sattıktan sonra geri kalan tahminen 15-20 daireyi emlakçıya satmışlar. Bende emlakçıdan satın aldım. Yani binanın iskeleti temeli 30yaşında , kapısı penceresi duvarı boyası vs yerleri ise sıfır yaşında.
ben bu durumdan ötürü mağdur olduğumu düşünüyorum.
bu durumda dava açılmış olsa mağduriyetimi giderir bir sonuç alır mıyım? haklı çıkar bir yanım var mıdır?
fikir verip yol gösterebilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar.
Cevap: Sıfır diye aldığımız daire ve bina 30 yıllık çıktı
konu hakkında fikri olan avukat bay bayanlar editörler varsa cevaplayabilirlerse minnettar olurum. tekrar iyi çalışmalar.