Bakaya Para Cezasına İtiraz
Öncelikle iyi pazarlar.
benim askerlik tecilim 31/03/2016 ta bitti. 07/04/2016 tarihinde gbt sorgulamasında bakaya kaldığım ortaya çıktı. Görevli arkadaşlar bana bakaya kaldığımı bilgilendirdiklerine dair bir kağıt imzalattılar ve beni gönderdiler. Mayıs ayında askerlik şubesine gidip askerlik işlemlerimi yaptırdım ve temmuz 28 de askere gideceğim.
Bütün bu olanlardan sonra bana baka kaçağı olduğumdan dolayı 1432 tl idari para cezası geldi. Ben buna itiraz edersem acaba idari para cezasını iptal ettirebilir miyim?
Bu arada öğretmenim.
Cevap: Bakaya Para Cezasına İtiraz
Durumuma ek olarak; Yukarıda belirttiğim tarihler arasında herhangi bir hastalık raporum, ailemden birinin ölümü ve evlenmesi olmamıştır. Belirtilen tarihte öğretmen olarak görev yapıyordum. Öğrencilerin mağdur olmaması için askere gitmeyi ağustos celbinde gidecektim. Ayrıca kredi ödemelerimde vardı. Askere gitmem gerektiği bana yazılı olarak tebliğ edilmedi. Bu sebepleri itirazıma yazarsam acaba itirazım kabul edilir mi ?
15 gün için de parayı ödersem 4/3 ü tahsil edilecekmiş. Ben itiraz edersem bu indirimden faydalanabilir miyim? Ya da itirazım haklı görünürse bu para tarafıma iade edilir mi ?
yardımcı olursanız sevinirim.
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
Ben sulh ceza mahk itirazda bulundum siz ne yaptınız?