üniversite disiplin suçu mahkeme hakknda
Merhaba...Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve okuldan son donemimde bir yarıyıl uzaklastirma verdiler...Ve sonra İstanbul 2. Bölge Idare Mahkemesine yürütmeyi durdurma talebinde bulundum...Mahkeme yürütmeyi durdurma karari verdi...Ve butun sinavlara girebildim ve not olarak mezuniyetime engel yok...Daha sonra üniversite yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulundu ve mahkeme okulun itirazını reddetti...Daha sonra okul İstanbul 12. İdare mahkemesine itirazda bulundu....Dava süreci nasıl devam eder ve nasıl sonuçlanır ne yapabilirim bu surecte....
bilgi alabilirsem çok sevinirim...
Cevap: üniversite disiplin suçu mahkeme hakknda
Bu konuda bir danıştay kararı vardı yanılmıyor isem yürütmeyi durdurma kararı sırasında mezun olursanız artık mezun olmuş sayılıyorsunuz bir sorun çıkmıyordu ancak o kararı kendi arişivimde bulamadım umarım yanılmıyorumdur.
Dava sürecine gelince: üniversite belli ki haksız ceza vermiş, görevini kötüye kullanan soruşturmacıyı kollamak için aklı sıra durmadan herşeye itiraz ediyor (bunu diyorum çünkü benim başıma da benzeri geldi, akademisyenliği bıraktım sonuçta), üst mahkeme yürütmeyi durdurma itirazını red ya da kabul edecek eğer üst mahkeme de reddederse artık YD kararı kesinleşti demektir, dava bitene kadar disiplin cezası geçersiz. Sonra karar verilecek muhtemelen elyhinize karar çıkarsa üniversite onu da temyiz edecek. Ki bana göre üniversitelere temyiz hakkı tanınmamalı çünkü iftira ve geçersiz sebeplerle yargının zamanını boşa harcıyorlar sadece zaten üniversite savunmasını okuduysanız muhtemelen size hakarete varan ifadelere yer vermişlerdir.
Siz bu süre içinde mezun olursanız hemen okuldan transkript alın alabildiğiniz kadar neden diyecek olursanız, YD kararı olduğu için alacağınız transkriptte zaten disiplin cezası görünmeyecek.
Cevap: üniversite disiplin suçu mahkeme hakknda
Teşekkür ederim peki mahkeme sonuclanana kadar mezuniyet belgesi alabilir miyim?