Çalıntı kredi kartından harcama

Merhaba
bir kaç gün önce iki KK (kredi kartım) çalındı.
çalanlar yaklaşık 4 milyar harcamış (pek harcadı denmez !! Profesyonelce cep telefonu almışlar 8 tane kadar).
kartları bloke ettim ve harcamalara itiraz ettim.
savcılığada suç duyurusu yaptım -çalanlar ve harcama yaptıranlar için-.
şu an harcamalar bankalar tarafından inceleniyor.
bu süreçte bilgi ve deneyimi olanlardan yardım istiyorum.
keza ödeme gücüm yok, hesap kesiminden sonra ne yapacağım bilmiyorum.
bankalara güvenmelimiyim???
Hoşçakalın.
Aliosman

Cevap: Çalıntı kredi kartından harcama

Şimdi bende yeni üye oldum ve başımda muzdarip bir çalınan kredi kartı var çocuğumu öğrenci olduğu için  bir bankanın kredi kartını  ona vermiştim ama 10/08/2009 tarihinde kredi kartını çaldırmış ancak 13/08/2009 da farkına varıyor ve varır varmaza telafonla kred ikartını kapattırıyor korkusundan bana söylemedi ben ise 09/09/2009 tarihinde hesap ekstrasını alana kadar haberim olmadı ekstrayı alınca şok oldum yaklaşık 2000 tl harcamış ve bunun ancak 200 tlsi harcma gerisini 500 tl nakit çekim ertesi gün yine 200+100+200 periyotlar halinde çekmiş bende kredi kartının ekstrasına itiraz dilekcesi yazarak gönderdim hem merkeze hemdi işlem yapılan bankaya ancak bana limitin yatırlımasını ve surecin devam edeceğini haklı bulunursam yatırdığım ücreti iade edecekleri söylediler aynı zamanda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum anlamadığım şu harcama yaptığı bir yeri aradım harcama silipine göre şifre ile yapılmış bu durumda şifremi nasıl buldular yadı kırdılar ve ben bunu hak edebilirmiyimi tabi suçluyu yakalatmak için elimden geleni yapıyorum ha birde nakitlerin hepsi muğla fethiye deki ama şube ama atameden çektiler yardımlarınız için tşkler bayrama yakın bana buyuk bir şok oldu artı okulluarın açılacağı zaman :((

Alıntı:

radikal26 rumuzlu üyeden alıntı

Şimdi bende yeni üye oldum ve başımda muzdarip bir çalınan kredi kartı var çocuğumu öğrenci olduğu için bir bankanın kredi kartını ona vermiştim ama 10/08/2009 tarihinde kredi kartını çaldırmış ancak 13/08/2009 da farkına varıyor ve varır varmaza telafonla kred ikartını kapattırıyor korkusundan bana söylemedi ben ise 09/09/2009 tarihinde hesap ekstrasını alana kadar haberim olmadı ekstrayı alınca şok oldum yaklaşık 2000 tl harcamış ve bunun ancak 200 tlsi harcma gerisini 500 tl nakit çekim ertesi gün yine 200+100+200 periyotlar halinde çekmiş bende kredi kartının ekstrasına itiraz dilekcesi yazarak gönderdim hem merkeze hemdi işlem yapılan bankaya ancak bana limitin yatırlımasını ve surecin devam edeceğini haklı bulunursam yatırdığım ücreti iade edecekleri söylediler aynı zamanda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum anlamadığım şu harcama yaptığı bir yeri aradım harcama silipine göre şifre ile yapılmış bu durumda şifremi nasıl buldular yadı kırdılar ve ben bunu hak edebilirmiyimi tabi suçluyu yakalatmak için elimden geleni yapıyorum ha birde nakitlerin hepsi muğla fethiye deki ama şube ama atameden çektiler yardımlarınız için tşkler bayrama yakın bana buyuk bir şok oldu artı okulluarın açılacağı zaman :((

İşlem şifre kullanılarak yapılmışsa, kullanım önce kartın kaybolduğu bilgisi bankaya verilmemişse hiç şansınız yok.

Alıntı:

radikal26 rumuzlu üyeden alıntı

Şimdi bende yeni üye oldum ve başımda muzdarip bir çalınan kredi kartı var çocuğumu öğrenci olduğu için  bir bankanın kredi kartını  ona vermiştim ama 10/08/2009 tarihinde kredi kartını çaldırmış ancak 13/08/2009 da farkına varıyor ve varır varmaza telafonla kred ikartını kapattırıyor korkusundan bana söylemedi ben ise 09/09/2009 tarihinde hesap ekstrasını alana kadar haberim olmadı ekstrayı alınca şok oldum yaklaşık 2000 tl harcamış ve bunun ancak 200 tlsi harcma gerisini 500 tl nakit çekim ertesi gün yine 200+100+200 periyotlar halinde çekmiş bende kredi kartının ekstrasına itiraz dilekcesi yazarak gönderdim hem merkeze hemdi işlem yapılan bankaya ancak bana limitin yatırlımasını ve surecin devam edeceğini haklı bulunursam yatırdığım ücreti iade edecekleri söylediler aynı zamanda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum anlamadığım şu harcama yaptığı bir yeri aradım harcama silipine göre şifre ile yapılmış bu durumda şifremi nasıl buldular yadı kırdılar ve ben bunu hak edebilirmiyimi tabi suçluyu yakalatmak için elimden geleni yapıyorum ha birde nakitlerin hepsi muğla fethiye deki ama şube ama atameden çektiler yardımlarınız için tşkler bayrama yakın bana buyuk bir şok oldu artı okulluarın açılacağı zaman :((

Harcamayı, çocuğunuzun bilerek birisine yaptırmadığını ispatlamanız zor olacaktır. Ayrıyetten Erdoğan hocanında dediği gibi, işlemleri şifre ile yaptılarsa çok uğraştırırlar sizi. Bu tür konularda daha dikkatli olmak lazım.