Ip adresi belli olmadan hakaret davasi açilabilir mi?
Ip adresi belli olmadan hakaret davasi açilabilir mi?
Yillar önce facebook'tan bana bi çok kişi hakaret etmişti
adamlarin fotoğrafi olmasina rağmen savcilik hiç bir işlem yapmamişti.
Bunu aci bi şekilde yaşamiştim.
Bildiğim kadariyla facebook google gibi sitelerde kisi sucu kabul etmediyi surece hakkinda dava acilamiyor di mi?
Facebook'tan hakarette 2 tane dava açtim
olaylari savciliğa anlattim. Kişileri sikayet ettim kişilere soruldu suclari kabul ettikleri icin dava acildi
sormak istediğim su facebook'ta kisi sucu kabul etmedigi surece dava acilmasi imkansiz mi?
Heleki kisinin ismi fotografi yoksa bu daha mi imkansiz oluyor?
- - - Updated - - -
ADAMIN FOTOĞRAFI FALAN DA ORTADA...POLIS ISTESE AYNI GUN BULUR FAKAT IP ADRESI OLMADIGI ICIN HIC BIR ISLEM YAPMIYOR SAVCILIK. BU COK ACI GELMISTI BANA
Cevap: Ip adresi belli olmadan hakaret davasi açilabilir mi?
Bu tür davalarda kişi suçu reddediyorsa teknik delil aranır (ip numarası ya da mesajın atıldığı telefon numarası ya da mesajın çıkış yaptığı bilgisayar/elektronik cihaz v.s..) teknik delil yoksa sanıklar da suçu kabul etmiyorsa dava açılsa dahi büyük ihtimalle beraat alırlar.
Bana da ip numarası olmadan dava açıldı, dava s ırasında ip numarasını mahkeme elde etti (Sağolsun hakim savunmamda geçen yerlere müzekkere göndermişti yoksa facebook ip numarasını vermedi) ve ip numarası geldiğinde davacının evinin altındaki internet kafeden mesaj atıldığı ortaya çıktı, ben o sırada zaten başka bir ilde oturuyordum o ile de hiç gitmemiştim, beraat ettim ama binlerce lira zararım oldu. Yani teknik delil olmadan savcının dava açması masum kişileri mağdur edebilir.
Resim meselesine gelince, herkes herkesin resmini upload edebileceğinden teknik olarak çok anlamlı bir kanıt değil tekbaşına.
Cevap: Ip adresi belli olmadan hakaret davasi açilabilir mi?
kısacası bu mu? kişi suçu kabul etmiyorsa ve suç kişinin bilgisayarından işlenmediyse dava acılabilmiyor mu?
- - - Updated - - -
ve ayrıca cogu suc duyurumda adam bana facebook'tan hakaket etmiş. ya da mail adresleri belli. savcılık ip tespiti yapmıyor
ama bazen sizin dediyiniz gibi de face den ip tespiti yapmış. bu nasıl iş anlamadım gitti?