HAGB Kararı ve Askeri Okullar
Herkese merhabalar. 1.5 sene önce henüz 18 yaşımı doldurmamışken yüz kızartıcı suçlardan mahkemelik oldum. Mağdur tarafla aramızda anlaştık ,mahkemede şikayetçi olmadıklarını belirttiler. Sonuç olarak hükmün açıklanmasının geri alınması kararı verildi. Tüm bu olaylar çocuk mahkemesinde gerçekleşti.
Bu sene harp okulları ve astsubay myo okullarına başvuru yaptım, hatrı sayılır bir puan yaptım ve mülakatlara çağrıldım. Almış olduğum HAGB kararı askeri okullara giriş için sorun teşkil eder mi? Eğer sorun teşkil ediyorsa bunun önüne geçmenin bir yolu var mı? İnternette çok araştırdım fakat cevabı bulamadım. Deniz Harp Okulu başvuru kılavuzunda şu madde var :
"Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına
çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir
cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,"
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: HAGB Kararı ve Askeri Okullar
Maalesef yüz kızartıcı suçlardan hükmün açıklanması geri bırakılmış olsa dahi hiç bir yerde güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmaz.
Bu sebep yüzünden değil askeri okula girmek, üniversite bitirdiği halde kısa dönem hakkını kaybeden örnekler gördük.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Az önce askeri savcıyla görüştü babam. Okula girerken sorun olmayacağını fakat girdikten sonra yapılan güvenlik soruşturmasında HAGB kararının görüleceği ve okulla ilişiğimin kesileceği söylendi. Okulla ilişiğimin kesilmesiyle beraber kaybettiğim yıl kaybı ve ödeyeceğim tazminatta buna tuz biber olurmuş.
Maalesef durum bu.Ben cevabı uzatmamak adına yazmamıştım, girilse dahi eğitim sırasında bu durum ortaya çıkarsa dahi okulla ilişik kesilir.
Yuz kizartici suc derken biraz daha acar miyiz? Konu ne?