Cevap: Haklarımı Alamıyorum
Raporu maille yollayıp ne yaptınız , işinize devam etmediniz mi?
Raporu yollayıp ne istediniz ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Raporu maille yollayıp ne yaptınız , işinize devam etmediniz mi?
Raporu yollayıp ne istediniz ?
Raporu gönderip ay sonu(31.05.2016) itibari ile çıkışımı talep ettim kabul edilmedi.Bunun üzerine 31.05.2016 günü noterden ihbarname gönderdim sağlığım uygun olmadığı için heyet raporum bulunduğu için iş hukukun 24.maddesi ilgili şıkları gereği iş sözleşmemi fesh edip tüm yasal haklarımı ve kıdem tazminatımı talep ettim 01.06.2016 tarihi itibari ile çıkışımı istedim cevap vermediler daha sonra 3 gün süreyle işe gitmediğimden dolayı mağaza müdürüne geriye dönük tutanak tutturup çıkışımı yaptılar.
Sağlık sebebiyle kıdem tazminatı almaya hak kazanacak şekilde sözleşmenizi feshedebilmeniz için sadece sağlık raporunu almış olmanız yeterli değildir.
Aldığınız rapor size doğrudan fesih hakkı kazandırmaz, hatta işverene de doğrudan fesih hakkı kazandırmaz. Öncelikle yapmanız gereken sağlık raporunuzu da işverene sunarak sağlık durumunuza uygun yeni bir görevlendirme talep etmenizdir.
İşveren bu yeni görevlendirme talebinize olumlu yanıt verip yerine getiremiyorsa kıdem tazminatınızı ödeyerek sözleşmenizi feshedebilir veya işveren sağlık durumunuza uygun yeni bir görevlendirme talebinize karşılık herhangi bir işlem yapmazsa ancak o zaman sizin sağlık durumunuza uygun bir görevlendirme yapılmaması nedeniyle sözleşmeyi feshederek kıdem tazminatı talep etme hakkınız doğar.
İzlediğiniz yola bakıldığında, kıdem tazminatına hak kazanmıyorsunuz, ancak işverenin devamsızlık nedeniyle fesih yolunda da sıkıntı olduğundan bir ihtimal kazançlı çıkabilirsiniz.
Devamsızlık nedeniyle fesih için devamsızlık yaptığınız günlere dair tutanak tutulması ve 3 günü aştığında size ihtar gönderip işinize dönmenizi ve geçerli bir sebep sunmanızı, savunmanızı vermenizi istemesi gerekir, savunma vermez veya geçerli bir neden sunamazsanız ancak o durumda sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilir duruma gelebilir.
Eğer işveren size savunma vermeniz için bir ihtar göndermediyse fesihte usul hatası nedeniyle kıdem tazminatı alabilme şansınız olabilir.