İlamsız İcra Takibi Oluşacak Problemler
Merhaba ;
Birisinden yaklaşık olarak 6-7 Bin TL civarında sözlü bir alacağım mevcuttur. Bu kişiye ilamsız icra takibi yapmak istiyorum ama bazı sorularım olacaktı.
Diyelim ki takibi yaptım ve 1 hafta içinde itiraz etti. Elimde kanıt olarak belge yok ama tanık vardır. Daha sonra itirazın iptali davası açmaya mecbur muyum, açmazsam ne olur yada açarsam kazanır mıyım ? İlamsız icra takibi gönderdiğim kişi bana karşı tazminat anlamında dava açabilir mi ?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İlamsız İcra Takibi Oluşacak Problemler
Karşı taraf itiraz ederse takip durur. Siz hiç bir şey yapmazsanız harcadığınız paralar dışında bir zararınız olmaz.
İtiraz iptali davası açarsanız anlattıklarınıza göre büyük ihtimalle ihtimalle kaybedersiniz. Bu durumda dava masraflarını ve eğer varsa karşı tarafın avukatlık ücretini ödersiniz.
Bunun yerine borca karşılık senet almaya çalışın. İcra falan gönderdikten sonra senet alma şansınız olmaz.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Karşı taraf itiraz ederse takip durur. Siz hiç bir şey yapmazsanız harcadığınız paralar dışında bir zararınız olmaz.
İtiraz iptali davası açarsanız anlattıklarınıza göre büyük ihtimalle ihtimalle kaybedersiniz. Bu durumda dava masraflarını ve eğer varsa karşı tarafın avukatlık ücretini ödersiniz.
Bunun yerine borca karşılık senet almaya çalışın. İcra falan gönderdikten sonra senet alma şansınız olmaz.
Karşı taraf kesinlikle senet vermez. Ben sadece boşlukta 1 haftada itiraz edemez ise parayı tahsil edebilirmiyim diye bakıyorum.
Birde kafama takılan ilamsız icrayı durduktan sonra bana tazminat türü birşey açabilir mi ?
Bir hafta içinde itiraz edemedi diyelim süreyi geçirse de menfi tespit davası hatta parayı ödeyip istirdat davası açabilir bu davada kötü niyet tazminatı talep edebilir ayrıca bir zarara sebep olunmuşsa maddi manevi tazminat davası açabilir. Alacak davalarında tanık delil sayılmaz ancak delil başlangıcı sayılabilecek artı bir delil varsa onu tamamlamak üzere tanık dinlenebilir.
ilamsiz takibi yapın.
itiraz gelirse küçük bir miktar kaybıniz olur. .Anlattıginiza göre itirazin iptali davası açmak mantıklı gelmedi bana. .
itiraz gelmezse 11,5 ay daha bekleyip hareket edin.. Böylece karşı tarafın menfi tesbit davası açması için 1 yıllık süresini kacirmasina sebep olabilirsiniz ve karşı taraf için yapacak birşey kalmaz..