Açık bir şekilde tehdit ediliyorum
Merhaba saygı değer büyüklerim hayırlı ramazanlar . Müsadeniz ile direkt olarak konuya girmek istiyorum.
Yaklaşık 9 ay önce bir arkadaşımın arabasına kasko yaptırdım (kendi kredi kartımdan). Daha sonra arkadaşım (10 gün sonra ) beni arayıp kaskoyu iptal ettirip paramı geri alabileceğimi söyledi.bendr gidip iptalini yaptırdım ,para yine kaskoyu yaptırdığım kredi kartımın hesabına geçti ve onun adına imza attım parayı aldığıma dair. 1 hafta önce beni aradı ve sen nasıl iptal ettirirsin kaskoyu bana sormadan .ya mahkemeye vereceğim yada 5000 tl bana para öde halledelim dedi.
Sorularım ;
1- onun adına imza attığım için nasıl bir yaptırımla kaşılaşabilirim?
2- parayı ödersem dava açmaması için nasıl kendimi güvence altına alabilirim.
Teşekkür ederim.
Cevap: Açık bir şekilde tehdit ediliyorum
Tehdit ile ilgili bir kısım göremedim?
Eğer "mahkemeye vereceğim" i diyorsanız, bu tehdit değildir.
Çok pardon . O zaman dolandırıcılık diğelim.sonuçta benden rica etti kasko yaptırdım ve ardından iptal ettirip paramı alabileceğimi ve onun adına imza atabileceğimi söyledi ve ardından ne hakla imza atarsın dedi .ikimizde farklı illerdeyiz.
Ortada bir dolandırıcılıkta yok.Eğer bir sahtecilik varsa onu yapan karşı taraf adına imza atan sizsiniz.
Karşı tarafın ifadesi muhtemelen şöyle olacak;
Ben arkadaşıma para verdim ve kredi kartından kasko yaptırdım, kendisi yerime imza atmak suretiyle poliçeyi iptal ettirmiş ben anlamadım ta ki kaza yapana kadar.
Yani bu anlatım daha mantıklı geliyor sanki.
Karşı tarafla bir şekilde uzlaşın derim.Anlattıklarınızdan şu an için karşı tarafı suçlayabileceğiniz her hangi bir şey yok.
Teşekkür ederim fakat karşı tarafı suçlamak gibi bir gayem yok . Zaten uğraşmak istemiyorum bende uzlaşmaktan yanayım.benim çekincem uzlaşıp ben parayı verdikten sonra tekrar dava açması . Yani ben parayı verdikten sonra dava açmaması için kendimi nasıl garantiye alabilirim.