kapida odeme ve disaridan fatura kesme
arkadaslar simdi babamin eczanesi var...ve bende yurtdisindan ilginc urun vs getirip burada cesitli sitelerde yayin yapip satisini yapmak istiyorum da herkes kapida odeme istiyor ve faturasizda yollanmiyor...muhasebe ve maliyeden de anlamiyorum
1...ben eczanede faturasini kesebilir miyim
2...illa ki sahis sirketi mi kurmam lazim yani muhasebeciye para stopaj para gibi
3...kapida odemeyi kisisel vergi muafiyet belgesi alarak yapmam mumkun mu
4...kapida odeme yerine onlara onerebilecegim ne var
Cevap: kapida odeme ve disaridan fatura kesme
Alıntı:
mbgtrk rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar simdi babamin eczanesi var...ve bende yurtdisindan ilginc urun vs getirip burada cesitli sitelerde yayin yapip satisini yapmak istiyorum da herkes kapida odeme istiyor ve faturasizda yollanmiyor...muhasebe ve maliyeden de anlamiyorum
Alıntı:
1...ben eczanede faturasini kesebilir miyim
Eczaneden fatura kesmeniz demek , eczanin o ürünü satması demek, eczanenin o ürünü fatura kesip satabilmesi için, o ürünün kendisine faturalı şekilde giriş yapmış olması gerek.
Alıntı:
2...illa ki sahis sirketi mi kurmam lazim yani muhasebeciye para stopaj para gibi
Bir ticaret yapacaksanız, evet kayıtlı bir işyeriniz olması gerek.
Alıntı:
3...kapida odemeyi kisisel vergi muafiyet belgesi alarak yapmam mumkun mu
Vergi dairesiyle görüşüp , vergi muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağınızı en net şekilde öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
4...kapida odeme yerine onlara onerebilecegim ne var
Her ne şekilde olursa olsun, verdiğiniz malın karşılığında bir fatura vermeniz gerek.
vergi dairesi bu soyledigim islerden vergi muafiyet belgesi alabolecegimi soyledi....simdi benim aylik tahmini masraflarim ve cesitleriyle birlikte kac olur?
yani isyeri acacak miyim hani home office gibi birsey olmadan olmaz mi
stopajdir kiradir muhasebedir yine bu masraflar karsima cikacak mi vergi muafiyetim de olsa