Cevap: Kaçırılma, alıkoyma
Kızkardeşinizin akıl sağlığıyla ilgili bir engel değilse, vesayet altında değilse, kendi isteğiyle bulunduğu o yerden orduyla da gitse kızkardeşinizin isteği olmadan alamazsınız. Yanında bulunduğu kişinin de, herhangi bir zorlamada bulunmadan , sadece kızkardeşiniz istediği için alıp kendi evine götürmesi kaçırma -zorla alıkoyma olmaz.
Bilgi için teşekkür ederim, sara (epilepsi) rahatsızlığı bulunmakta. Hukuken yapabileceğimiz hiç bişey yok öyle değil mi?
Alıntı:
Joven K rumuzlu üyeden alıntı
Bilgi için teşekkür ederim, sara (epilepsi) rahatsızlığı bulunmakta. Hukuken yapabileceğimiz hiç bişey yok öyle değil mi?
Akıl sağlığı yerinde olan reşit bir birey kendi rızasıyla istediği yerde bulunabilir.Aile içindeki sorununuzu hukuk yoluyla çözebilecek bir noktada değilsiniz.Hukuken yapılabilecek hiç bir şey yok.
Tam tersi için hukuki yollarla bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum ,
epilepsi hastası yetişkin, aile içinde şiddetli tartışmalara maruz kalıp sağlığını olumsuz etkilendiği iddiasıyla aile bireyleri için uzaklaştırma talep edebilir bence.
EPilepsinin kendisini doğrudan akıl hastalığı olarak kabul etmek ne kadar doğru bilmiyorum (bilmiyorum derken bu yöndeki görüşlere katılmıyorum u biraz daha kibar şekilde söylüyorum, ancak epilepsi sonucunda ileride alzhemier v.s.. oluşabilir ki bu farklı bir konudur ) ANCAK epilepsi hastalığı tedavi edilebilir ve (HUKUKLA İLGİSİ VAR merak etmeyin), tedavi için nöbetlerin durdurulması gerekir onun olması için de hastanın stresten uzaklaşması gerekir. SOnuç olarak, epilepsi hastasının aile içindeki tartışmadan kaçınması onun için hukuki bir hak olarak bile görülebilir.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.