Kurum aldığı dilekçeye numara vermiyor sonra "bize dilekçe vermedi" diyordu
Arkadaşlar,
doğuda yeni açılan üniversitelerden birisinin dekanı sürekli olarak aynı şeyi yapıyor
1) Doktora izni için dilekçe veriyorsunuz, dekan izin verirse dilekçe kayda giriyor izin vermezse asla "reddedildi" şeklinde bir geribildirim yapılmıyor onun yerine dilekçeniz imha ediliyor.
2) Disiplin cezasına itiraz dilekçeniz de aynı şekilde sizden alınıyor, ertesi gün gittiğinizde "dekan bize dilekçeyi imha etmemizi söyledi" deniliyor v.s..
şimdi bu kurumla davalık olduk zaten ama dava sürerken bu yaptıkları iğrençlikleri söylemek yerine "bize dilekçe vermedi", "itiraz hakkı vardı kullanmadı" v.s.. diyor, BİMER'den dilekçe yolladığınızda da "elektronik yolla cevap veremeyiz" şeklinde bir "elektronik cevap" alıyorsunuz.
Bu durumda ben bunu nasıl kanıtlarım? Ses kaydı almıştım ama henüz kullanmadım. Ses kaydında bana resmen şantaj yapılıyor, dilekçeyi verdiğim bölüm başkanı "dekan senden hoşlanmıyor dilekçeni kabul edemem, sana doktora yaptırmayacak" v.s.. diye açık açık söylüyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Davayı 1.5 yıl önce açtım dava sürüyor.
Cevap: Kurum aldığı dilekçeye numara vermiyor sonra "bize dilekçe vermedi" diyordu
Halen dilekçe vermeniz gerekiyorsa önce bir elektronik imza, ardından KEP adresi alıp dilekçelerinizi buradan göndebilirsiniz.
Cevap: Kurum aldığı dilekçeye numara vermiyor sonra "bize dilekçe vermedi" diyordu
Ne yazık ki KEP, benim artık dilekçeye ihtiyacım kalmadıktan sonra yaygınlaştı :/ ve artık dilekçe vermem gerekmiyor.
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Ne yazık ki KEP, benim artık dilekçeye ihtiyacım kalmadıktan sonra yaygınlaştı :/ ve artık dilekçe vermem gerekmiyor.
Her ne kadar yaşamış olduğunuz Sorun, bir şekilde çözülse bile ilerde tekrardan yaşamanız durumunda; şimdiden çözüm yolunu belirtmek isterim ki belki lazım olur.
Bu gibi durumlarda karşı, Her türlü konuyu (Dava Açma Dilekçeleri hariç) içeren Dileklerinizi BİMER aracılığı ile ilgili Kamu Kurum kuruluşlarına iletebilirsiniz, hem bu sayede Dilekçeniz, Otomatikman Evrak Numarası alır ve bunun yanı sıra Dilekçelerin-izin Takibini herhangi bir Devlet Memuruyla Muhatap olmaksızın elektronik ortamda yapabilirsiniz.
Bahşetmiş olduğum kurumun linki:
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx
Yukarıda belirtilim yol sorunuzu çözülmez ise, anladığım kadarıyla çözmüyor. Alta belirtiğim kurum üzerinden gerekli şikayeti ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.
Söz konusu durumunuzu Kamu Denetleme Kurumuna bildiriniz.
http://www.ombudsman.gov.tr/
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Her ne kadar yaşamış olduğunuz Sorun, bir şekilde çözülse bile ilerde tekrardan yaşamanız durumunda; şimdiden çözüm yolunu belirtmek isterim ki belki lazım olur.
Bu gibi durumlarda karşı, Her türlü konuyu (Dava Açma Dilekçeleri hariç) içeren Dileklerinizi BİMER aracılığı ile ilgili Kamu Kurum kuruluşlarına iletebilirsiniz, hem bu sayede Dilekçeniz, Otomatikman Evrak Numarası alır ve bunun yanı sıra Dilekçelerin-izin Takibini herhangi bir Devlet Memuruyla Muhatap olmaksızın elektronik ortamda yapabilirsiniz.
Bahşetmiş olduğum kurumun linki:
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx
Yukarıda belirtilim yol sorunuzu çözülmez ise, anladığım kadarıyla çözmüyor. Alta belirtiğim kurum üzerinden gerekli şikayeti ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.
Söz konusu durumunuzu Kamu Denetleme Kurumuna bildiriniz.
http://www.ombudsman.gov.tr/
dediğim gibi bimerden yollayınca da sonuç dğeişmiyor bu kez "elektronik ortamdan cevap veremeyiz kendiniz bizzat dilekçe verin" diye elektronik cevap gönderiyor.
Ombudsmana şikayet etsem bile kanıtlama sorunu var ortada. Hatta bimer şikayetime önce neredeyse "kurumumuza iftira attın" gibisinden bir cevap yolladılar ama hesaba katmadıkları şey zaten işten atılmış olduğumdu bende rektörü arayıp bizzat konuştum bu kez ikinci bir cevapla "elektronik yolla cevap veremeyiz" diye daha kibar bir cevap yazdılar.
Noter kanalıyla göndertmek en kesin çözüm olur sanırım.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Noter kanalıyla göndertmek en kesin çözüm olur sanırım.
Şenol Bey haklısınız ama doktora izni için her hafta iki gün izin almak gerekiyor noterden dilekçenin gitmesi bile 1 haftayı aldığından sonuç almak öyle de mümkün değil.Gerçi ben buna rağmen bu yolu da denedim, 1 hafta sonra noterden yolladığım dilekçeme cevap vermek yerine 2 hafta sonra beni işten attılar :)