Para iadesi aldım ancak ürünü geri talep etmediler
Merhabalar. Toshiba laptopumu tüketici hakem heyeti kararı sonucunda icra yolu ile ücret iadesi aldım. Ancak benden laptopu onlara göndermem için mail,telefon,fax yolu ile iletişime geçilmedi.Yani laptopu istemediler. Acaba ürün bende mi kalacak yoksa daha ileride bir tarihte isteme hakları var mı? Benim korkum diyelim 2 ay sonra istediler ürünü bende laptopun parçalarını başka bir cihazda kullandım o zaman ne olabilir? Cevaplarını için şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla..
Cevap: Para iadesi aldım ancak ürünü geri talep etmediler
10 yıl içinde istedikleri herhangibir zaman isteyebilirler bk ya göre. Bence bir an öce iletişime geçip ürünü geri gönderin.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
10 yıl içinde istedikleri herhangibir zaman isteyebilirler bk ya göre. Bence bir an öce iletişime geçip ürünü geri gönderin.
Aynı durum bende de mevcut.
Muhatap Firma, iade kararı çıkan ürünü bilerek almıyorsa Hukuken kendimizi korumak için ne yapabiliriz.
Bence dava dosyasına ilgi kurarak bir ihtarname çekin ve bedelini aldığınız ve iadesine karar verilen ürünü 30 gün içinde adresinizden alınmasını aksi takdirde sorumluluk kabul etmeyeceğinizi bildirin. Gelip alırlarsa detaylı bir tutanakla teslim edin. Almazlarsa kendileri bilir.
Hocam bu konu ile ilgili yeni bir bilgi edinirseniz benide bilgilendirir misiniz?
selamlar,
İki yıldır devam eden dava sonun da sonuçlandı.
Banka hakem heyeti kararına itiraz etti.
Duruşma 16.02.2016 tarihinde yapıldı.
Bu sondu dava falan olmayacak.
Mahkema tarafıma paranın iadesine kararr verdi.
22 gün oldu para iadesi daha yapılmadı.
Para iadesi kaç gün sonra yapılır.
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi
Mahkeme kararını icraya koy hocam, beklemene lüzum yok. 1 haftaya kalmaz yatırırlar o zaman.