Üniversiteyi şikayet etmeyi düşünüyoruz
Merhaba, herkese hayırlı günler dilerim. Ben Gaziantep'te bir vakıf üniversitesinde eğitim gören bir öğrenciyim. Şu anda 2. sınıftayım. Bu sene buraya yatay geçişle geldim ve bazı önkoşul derslerden muaf olmadığım için bazı 2. sınıf derslerini alamadım ve dönem uzatmamam için yaz okuluna gitmem gerekecekti. Bana öğrenci işleri senenin başında kayıt esnasında alamadığım dersler için yaz dönemlerinde başka bir üniversitede yaz okuluna gidebileceğimi, hatta yaz okullarına düzenli bir şekilde gidebilirsem okulumun normal zamanında biteceğini bizzat söylediler. Ailem de yanımdaydı bu esnada. Şimdi 2. dönem sonuna geldik yaz okuluna gitmem gerekli ancak üniversite kendi bünyesinde yaz okulu açılmayacağını, ayrıca bu derslerden de başka bir üniversiteyle uyuşsa dahi beni yaz okuluna göndermeyeceklerini beyan ediyorlar. Bu söylediklerini de yönetmeliğe dayandırmaya çalışıyorlar ancak ben kayıt olurken yönetmeliği okumuştum, kendilerinin söylediği şekilde '' Önceden almadığı dersleri başka bir üniversitenin yaz okulunda alamazsınız.'' şeklinde bir madde görememiştim. Şu anda da göremiyorum.
Bu durumdan muzdarip olan sırf bizim fakültemizde yaklaşık 20-25 kişi var. Bu şekilde yalan beyanatlar yüzünden hepimizin okulu uzayacak ve son sene benim bursum düşecek. Okula fahiş bir fiyat ödeyeceğiz. Üniversitede bu durumu astan üste herkese anlattık ama ya bizi oyaladılar yada dalga geçtiler. Artık böyle bir haksızlığı kabul edemiyoruz ve okuldan şikayetçi olmak istiyoruz. Süreç hakkında bizi bilgilendirebilir misiniz? Nasıl bir yol izlememiz gerekli? En kısa sürede bu işi sonuca nasıl kavuşturabiliriz? (Çünkü yaz okulu kayıtları 15 gün içinde başlayacak.)
İsteyen olursa yaz okulu yönetmeliğini veya cep telefonu numaramı paylaşabilirim.
Cevap: Üniversiteyi şikayet etmeyi düşünüyoruz
Talebinizi okul idaresine yazılı olarak iletin. Reddedilir ise, veya 60 gün cevap verilmez ise İdare Mahkemesine dava açabilirsiniz ki, bu süreci profesyonel hukuksal destek alarak takip edin bence.
Alıntı:
Av.İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Talebinizi okul idaresine yazılı olarak iletin. Reddedilir ise, veya 60 gün cevap verilmez ise İdare Mahkemesine dava açabilirsiniz ki, bu süreci profesyonel hukuksal destek alarak takip edin bence.
İsmail bey ben kendi adıma yaz okulunu başka bir okuldan almak istediğime dair dilekçe verdim. Şu anda ne şekilde bir yanıt vereceklerini bekliyorum. Diğer arkadaşlar da derslerini bu üniversitenin yaz okulunda almak istediklerine dair dilekçe vermişler. Başka bir konuda dilekçe verelim mi? BİMER'e ve CİMER'e bilgisayardan mağduriyetimizi anlatan mesaj da gönderdim. Ayrıca geçen sene başka bir fakültedeki öğrenci üniversiteyi şikayet ettiği için 3 hafta uzaklaştırılma almış. Üniversite yönetimi bize böyle bir şey yapabilir mi? (Bimer'de ismimi gizli tuttum)
Şikayet etti diye ceza almamıştır, dilekçesinde kullandığı dil ve verdiği bilgilerde sorun olduğu için ceza almıştır kanımca. Dilekçenize 60 gün içinde cevap gelmez ise zımmen red olunmuştur demektir ve sonraki 30 gün içinde bu işlemin iptali için dava açılmalıdır.