Merhabalar forumda yeniyim, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Üniversitemden tarafıma soruşturma açıldı. Benim yazılı bir ifade vermem gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz? ve ilerleyen süreçte ne yapmam gerek?
Printable View
Merhabalar forumda yeniyim, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Üniversitemden tarafıma soruşturma açıldı. Benim yazılı bir ifade vermem gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz? ve ilerleyen süreçte ne yapmam gerek?
soruşturmanın sebebi nedir açıkca belirtmezsseniz size yardımcı olamaz kimse
ders notlarını izni ve bilgisi olmadan kopyalamak, çoğaltmak
- - - Updated - - -
yardım edebilecek yok mu
O üniversitede öğrencimisiniz çalışan mı?
öğrenciyim, yardım bekliyorum
"Ders notunu izinsiz çoğaltmak" nedir? Kaç senelik akademisyenlik yaptım böyle suçlama görmedim :/ Olay nasıl oldu neyle ilgili biraz daha detay verebilir misiniz?
akademisyenlerimiz dersleri powerpoint (slayt) şeklinde işliyor ve bunları da öğrencilere vermiyorlar. Ben de izinsiz bir şekilde aldım.
Küçücük bir olayı büyütmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kişisel olarak "öğrenci notunu" öğrenciye vermemeyi de ben doğru bulmuyorum. Bunu yapan meslekdaşlarımı da çok ağır şekilde eleştiririm herzaman yüzlerine karşı. Buradan ne söylesem bilemiyorum, konuyla ilgili olarak iyi bir hukukçudan destek almanız daha iyi olur. İdari soruşturmalarda çok keyfi kararlar verebiliyorlar, ceza çıkarsa idari mahkemeye (özellikle uzaklaştırma çıkarsa yürütmeyi durdurma istemli olarak) itiraz hakkınız var itiraz sürelerine dikkat edin. Ancak bu kadarını söyleyebiliyorum çünkü yönetmelik de bu tür bir eylem bildiğim kadarıyla yok ama yönetmelik aynı zamanda "Öngörülmemiş disiplin suçları" ile keyfi davranmayı mümkün kılacak şekilde muğlak hüküm içeriyor. O maddeye dayanarak ceza veriler mi verirlerse hukuki olur mu bilemiyorum. O nedenle bir avukattan yardım alırsanız forumdan daha yararlı olur. Geçmiş olsun. Benim de başıma doktorada çok daha beteri geldi, idari mahkemeye götürdüm mahkeme iptal cezayı.
konu güncel, hala yardım bekliyorum