Hepinize iyi günler,
1 haftadır araştırıyorum ancak sağlıklı bir bilgi edinemedim.
Ülkemizdeki nehirlerde pan denen leğen ile altın aramak suçmudur?
Bunun cezai müediyesi nedir?
Bu konuda hangi kanun maddeleri işletilmektedir.
Teşekkürler
Printable View
Hepinize iyi günler,
1 haftadır araştırıyorum ancak sağlıklı bir bilgi edinemedim.
Ülkemizdeki nehirlerde pan denen leğen ile altın aramak suçmudur?
Bunun cezai müediyesi nedir?
Bu konuda hangi kanun maddeleri işletilmektedir.
Teşekkürler
Konu hakkında kimsenin bir fikri yok mu?
konu günceldir.
Bu işlem sırasında bir kimyasal kullanılıyor mu?
Hayır herhangi bir kimyasal kullanılmıyor.
Altın vs. madenler ancak devletin izni ile işletilebilir. Bu anlamda hazine bile bulsanız aslında bulunan bu şey devletindir. Yeraltı zenginliklerinin çıkarılması devletin iznine tabidir.
- - - Updated - - -
Üstelik farzedin ki ırmakta ham altını buldunuz. Bunu işlemek için kuyumcuya ihtiyacınız var. Yasal çalışan hiçbir kuyumcu kaynağı yasal olmayan altın madenini işlemek istemez. Yasal çalışmayanı varsa da size azıcık bir para verir. Üstelik bir ihbar halinde altın kaçakçılığından ceza mahkemesinde soluğu alabilirsiniz...
Bir altın madeni ya da hazine bulan birisi bundan hiç bir fayda sağlayamayacaksa, tam aksine zararı olacaksa böyle bir şey gördüğünde görmemiş gibi davranıp oradan uzaklaşmalı gibi bir sonuç çıkmamalı sanırım. Bulanın da bir fayda sağlaması gerekmez mi bundan?
durum boyle ki bizim komsularimizda altin aramasi yaparken yakalanmamak icin gece aramaya cikmislar, bir ses duyduklarinda mekani terketmisler ancak sonunda emellerine kavusmuslar. Belirtilen yerler hep altin aramak icin kazilmis cukurlarla dolu ve bu ailenin kaynagi olmadan zenginlesmesi de bu durumu dogrulamaktadir. Tabi bu bir rivayet, sonucta kimseye yakalanmadan yapmak onemli.