-
borç için
merhabalar
bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. avea abonesiyim ve ekim ve kasım aylarında iki adet faturamı avea bayisi üzerinden nakit olarak ödedim. ama kendileri kredi kartından çekim yapmış. kart sahibi de itirazı sonucu 26 nisanda banka'dan yanlış ödeme diyerek işlemi iptal ettirmiştir. bunun sonucunda bana tekrar borç çıkartmışlardır. faturalar yatırıldı borç gözükmüyor diye makbuzları attım. bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim yardım ederseniz sevinirim.
-
Cevap: borç için
Bu konuda muhatabınız bayi.
Ancak bahsettiğiniz konuyu nasıl ispatlarsınız bir yana, kredi kartından dolayı başınızın derde girmesi dahi söz konusu.
Sizin "ben verdim" iddianız dışında bir kanıtınız yok görünüşe göre. Karşı taraf da "hayır buradan fatura yatırmadı" derse ispat yükü sizde olur.
Bana kalırsa yapmanız gereken bayie gidip paranızı geri istemek ve sonra faturalarınızı PTT'den veya BANKADAN yatırmak.
-
bu şekilde ticaret yapılarak insanlar dolandırılabilir ama. yap işlemi al milletten parayı iptal et sonra. bunun muhattabı aslında kart sahibi olması lazım değil mi? sonucda kart şifresi olmadan nasıl yapılır. yada online işlem olsa telefona mesaj la dogrulama kodu ister. enteresan bir durum aslında.
-
Siz burada mağdursunuz. Paranız gitti.
Peki paranız kimde? Kredi kartının sahibinde mi yoksa sizin paranızı yatırmayan bayide mi?
Paranızı alan bayi iken kabahatli neden kart sahibi olsun?
Umarım bu arada kart sahibi, sizi kredi kartı dolandırıcılığı yapma yüzünden dava etmez. Zira böyle bir şey olursa derdinizi anlatmak oldukça zor olur ve görünüşe bakılırsa hapse girebilirsiniz. İş zora girdimi bayi muhtemelen "mehmeddd bana kartı getirdi, ben de o kartla ödeme yaptım, meğerse başkasının kartını getirmiş" diyecektir. Olay zaten dışarıdan bakınca da aynen bu şekilde görünüyor.