Adıma açılan bir blogda adıma hakaret ve suçlama
Merhabalar bugün gördüm google a adımı yazıdığımda bir google ürünü olan blogspot'da kendi adım ile açılan bir sayfada kendi resmim ve sosyal medya mecralarımı öne alarak bir yazı oluşturup dolandırıcılık, hırsızlık güvensizlik ile alakalı yazılar yazıp kendi şahsım olan resmimi koymuşlar ben bunu nasıl kapattırabilirim google a göndermelerde bulundum spamdır uygusuzdur içeriktir diye ama halen yazı ve blogspot sayfası yayında nasıl birşey yapabilirim.
blogspotsayfası şu şekilde örnek ( kişiseladım. blogspot . com . tr ) önerilerinizi bekliyorum.
Bu suçlama karşısında neler yapabilirim.Nasıl bu sorunu ortadan kaldırabilirim.
Cevap: Adıma açılan bir blogda adıma hakaret ve suçlama
Cumhuriyet savcılığına başvurabilirsin. Google'un da böyle sayfaları bildirme birimi var. Onu deneyebilirsin.
Alıntı:
aft rumuzlu üyeden alıntı
Cumhuriyet savcılığına başvurabilirsin. Google'un da böyle sayfaları bildirme birimi var. Onu deneyebilirsin.
Şikayette bulundum ama bir sonuç elde edemedim daha yeni farkettim sayfayı hem resmimi hem adımı kullanıyor ve sadece hakaret hırsızlık vb cümleler ile hitamda bulunmuş. sosyalmedya hesaplarımı alt altta sıralamış. Ne gibi önlem ile bu sayfayı kapatabilirim. şikayette bulundum geri dönüş yapılacak maili geldi ve ses yok daha sonrasında..
Hiç beklemeden cumhuriyet başsavcılığına başvurabilirsin.
Google ın kendi şikayet birimi var oraya olayı anlatırsan kaldırmaları gerekiyor ya da en azından seninle iletişime geçebilirler. Bunu yaptığını yazmışsın gerçi ama olmazsa google'ın kendi forumları var oradan da sorabilirsin.