-
Çekişmeli Boşanma
Merhabalar öncelikle 2015 9 uncu aydan beri devam eden bi boşanma davam var yine 9 uncu ayin 8 ine atılan 3 üncü duruşmam da var 9 uncu ayda 1yıl olucak
Evlilik birliğinin temelden sarsılmasıyla açmış olduğumuz dava da eski eşim benden 100 bin TL maddi 100 bin TL manevi tazminat ziynet eşyası ceyizleri ve 5000 lira maaş aldığımı 1 000 lira nafaka talebinde bulunmuştu lakin
* Ziynet eşyaları evliligimiz süresinde çocuğumuz olmadigindan dolayi çocuk tedavisi için kendisinin de rızası olarak bozdurulup gerekli masraflar için harcandı
* benim maaşımdan 2100 lira brüt benden 1000 lira nafaka talebini nasıl ödeyebilirim mümkün değil
*ceyizlerinde dilediği anda geri verebilirim dememize rağmen gelip alma teşebbüsünde bulunmadı
*Tazminata gelince zaten onu ödeyecek param olsa diğerlerine gerek kalmaz kuru bir maaşım var ne ev ne bark baba evinde geçinip gidiyorduk ama maalesef olmadı anlasamadik ve bitirmeye karar verdik
Sorularım şunlar
1 Ana yok baba yok mal yok mülk yok bu kadar mağdurken bana verilecek ceza nedir cezadan kastım yani ne alabilir benden aynı zamanda birde kardeşim var üniversite okuyan daha ona da yardımcı oluyorum ha oturdugumuz evide soracak olursaniz az önce baba evi dedim dedemin evi orası öyle oturuyorduk anliyacağınız başımı sokacak bi evim bile yok maalesef isim geregi çalıştığım işyerinde yatıp kalkıyorum
2 bu kadın benden tazminat alabilir mi ?
3 ziynet eşyalarını kendi rızasıyla bozulduğunu ve gerekli yerlere harcanıldıgı delil li ispatlı mahkemeye sunuldu benden ne alabilir
4 nafaka ne kadar baglanır
5 ve bu boşanma davası daha ne kadar sürebilir
6 bide ayrılık sürecinde eski eşimin sosyal ağ aracılığıyla hakaret etmesi de avukatım aracılığıyla mahkemeye sunuldu lakin bu dava bittikten sonra hakaret davası açıla bilir mi?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyorum
-
Cevap: Çekişmeli Boşanma
Ayrıca 2 nci duruşmam da 2 tane şahit dinlenildi hem bizden bem karşı taraftan 9 uncu ayin 8 inde 2 ser tane daha şahitlerimiz var karar ne yönde olabilir sizce avukat arkadaşlar yardimci olabilirmi var mı bi fikri olan
-
Cevap: Çekişmeli Boşanma
Yokmu acaba bi fikri olan