Kredi kartımla çekim yapıldı

sanalpazar sitesinden konuşup anlaştığım kişiden 2 adet telefon alacaktım ödemeyi mail order ile yapmaya anlaştık. Şahıs'a kredi kartı bilgilerimi verdim hepsiburada.comdan 3bin tl'lik çekim yapmış kartımdan fakat bana telefon falan gelmedi. Bu alışverişi 3D secure güvenlik kodu geldi bana ben de karşı tarafa ilettim. Yani benim onayımla oldu aslında. Şimdi kişinin tüm üyelik bilgilerine ulaşıldı. Ne yapmam lazım savcılığa suç duyurusunda bulunsam ne sonuç çıkar sizce?

Cevap: Kredi kartımla çekim yapıldı

İşin hukukî boyutundan uzak bir merakım var:
İnsanların nasıl bu kadar saf olabildiğini anlamakta güçlük çekiyorum. 3D şifresini kendi elinizle vererek "Bu harcamayı ben yaptım." demişsiniz. Kredi kartı bilgilerinize ilave olarak 3D şifresini verecek kadar "bulunmaz bir ürün" mü satıyordu bu adam?

Bankanıza harcama itirazı yapın.
Bir ödeme yaptığınızı ancak bu ödeme karşılığında verilmesi gereken ürün / hizmeti alamadığınız şeklinde harcama itirazı yapın. Bunun için bankaların çoğu şubeye gitmenizi istemekte. Bu yüzden doğrudan şubenize gidip durumu anlatın.

3D Secure üzerinden işlem yapıldıysa bankanın bu harcamayı sizin yaptığınızı söylemesi kadar doğal bir durum olamaz. Gidip adamların eline 3000 tl vermekten farkı yok.