-
Dgs ile Hukuk
Arkadaşlar Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde başıma gelen talihsiz olaylardan ötürü lys başvurumu kaçırmış bulunmaktayım, bununla beraber tercihlerimi sadece ygs tabanlı yapmak zorundayım.
Gerek çevre baskısı gerekse kendi isteğim hukuk okumak yönünde, önümdeki tek seçenek adalet okuyup dgs'yi geçip hukuğa tamamlamak, fakat tercihlere daha fazlasıyla zaman var ve ben konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Konuya vakıf kişilerce gerek dgs'nin zorluk düzeyi gerekse hukuğa geçişte geçilecek aşamalar hakkında bilgilendirmeye ihtiyacım var. Bu konu hakkında görüşleriniz benim için fazlasıyla önem arz ediyor. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Dgs ile Hukuk
Çok detaylı bilgi sahibi olmamakla birlikte adalet okumaya başlayıp dgs ile geçiş yapacaksan eğer; adalet yüksekokulundaki GANO(genel ağırlıklı not ortalaması)nı yüksek tutmaya bak. Zira gireceğin dgs sınavı sonucu ile sahip olduğun gano birlikte değerlendirilmeye tabi tutuluyor diye biliyorum. Ayrıca gireceğin dgs sınavı da tamamen türkçe matematik tarzı ygs soruları muadilinde bildiğim kadarıyla. Ve alan soruları sorulmuyor dgs de.
Son olarak sen dgs ye girdin ve gano'nu da yüksek tuttun ; dikey geçiş yapabilmek için her üniversite dgs'ye yönelik kontenjan açar ve dgs'ye girenler arasında bir sıralama yapar. açılacak kontenjana sayısı kadar üst sıradan başlayarak alım yapılır. sistem genel hatlarıyla bu şekilde. daha detaylı bir bilgim yok zaten. kolay gelsin.