Savcılık Tarafından Telefona El Konulma
Merhaba, yaklaşık 8-9 ay önce adli bir inceleme için kişisel bilgisayarıma ve kullandığım "iPhone 6" telefonuma el konuldu harddiskin imajı alındı 3 gün sonra tarafıma geri teslim edildi fakat telefonum teslim edilmedi olay üzerinden 7 ay sonra bulunduğum şehirden dilekçe yazıp gönderdim (dosya farklı bir şehirde) fakat bir geri dönüş vs. alamadım.
Telefonumun faturası vs. elimde mevcut, ne yapabilirim?
Cevap: Savcılık Tarafından Telefona El Konulma
Günceldir, konu hakkında bilgi verebilecek birisi varsa çok yardımcı olacak.
Aynı problem bendede var siber suclar geldi eve 3 tane telefomu aldilar incelek icin ogunden bugune 10 ay gecti hala ses soluk yok napmam gerekir
Telefonun kendisini değil kopyasını almaları gerekirdi ve bu kopyayı aldıktan sonra da tüm diski sha32 ya da hash algoritmasıyla zaman damgasıyla birlikte şifrelemeri gerekirdi ki herhangi bir durumda delillerin değiştirilmediği anlaşılsın. Telefonu aldıktan sonra delil de üretilebilir ve bu delili her durumda şüpheli yaptığından sanığın beraatine yol açabilir.
Bugün baktım yaklaşık 1,5 yıl oluyor ve hala bir cevap yok, konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir.
2 yıl oldu ve hala bir sonuç yok, telefonun akıbeti belli değil.
adli inceleme ne amaçlı oldu? soruşturma numarası vs yok mu? herhangi bir suçlama maddesi? avukat ile soruşturdunuz mu?
size açılan bir dava var mı? soruşturmaya yönelik herhangi bir bilirkişi raporu? cihazlarınıza el koyduklarına göre herhangi bir bilişim suçundan
şüpheleniyorlar demek ki bu dolandırıcılık olabilir hakaret olabilir bilişim sistemine izinsiz girme olabilir müstehçenlik olabilir illa bir suçlama lazım
bunun seyri nedir?
Gerçekten akıl alacak iş değil. Devlet malımızı iyi koruyor sağolsun.