17 yaşında bir kızla gönül ilişkisi
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki kız arkadaşım 1 haftadan kısa süre içerisinde reşit olacak. Aramızda 7 yaş var ancak kız arkadaşım gerçekten olgun bir insan ve biz bunu sorun etmiyoruz.
Sıkıntı şurada kız arkadaşımın babası kafa olarak 80 lerde kalmış bir insan ( yaş farkına değil kızın erkek arkadaşı olmasına takılıyor, sigara içtiğini öğrendiğinde eve kapatıp, okumazsın ama sigara da içmezsin demiş bir insandan bahsediyoruz. ) ve bizi öğrenmiş, savcı bir arkadaşına gidip küçük yaşta kızı yoldan çıkartma konusunda araştırma başlatmış. Ancak aramızda hiç bir cinsel münasebet bulunmadı, telefonda dahi bu yönde birşey yaşanmadı. Kız arkadaşım ben ok desem şuanda kaçıp gelecek ancak ben böyle bir durumu istemiyorum. Bulunduğum şehire okumak için gelmesini ve herşeyi doğru şekilde yapmayı istiyorum. Ne olursa olsun ailesi ile de kötü olsun istemem.
Şimdi esas sorum savcılıktan bu konuda bir ceza ya da soruşturma alır mıyım ? 18 i doldurduğu gün kız arkadaşım şikayeti iptal ettirebilir mi ?
Teşekkürler şimdiden
Cevap: 17 yaşında bir kızla gönül ilişkisi
Şöyle ki; aranızda cinsel birliktelik yaşandığı takdirde; hakkınızda TCK md.103 gereği "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçu sübut olacaktır. Ve dediğiniz gibi çocuğun 18 yaşını doldurmasından sonra şikayetin geri alınabilmesi gibi bir kurum bizim hukuk sistemimizde söz konusu olamaz.
İşbu reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda şikayet hakkına sahip olan; çocuğun kendisi değil; bizzat ebeveynleridir. Dolayısıyla çocuğun kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girip girmediğine bakılmaz.
Alıntı:
Stj. Av. Tolga S.Akcaoz rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle ki; aranızda cinsel birliktelik yaşandığı takdirde; hakkınızda TCK md.103 gereği "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçu sübut olacaktır. Ve dediğiniz gibi çocuğun 18 yaşını doldurmasından sonra şikayetin geri alınabilmesi gibi bir kurum bizim hukuk sistemimizde söz konusu olamaz.
İşbu reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda şikayet hakkına sahip olan; çocuğun kendisi değil; bizzat ebeveynleridir. Dolayısıyla çocuğun kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girip girmediğine bakılmaz.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Postta da belirttiğim gibi aramızda cinsel bir münasebet söz konusu değil. Beni tek korkutan babasının üst düzey devlet memuru olması.
Bir de şöyle bir durum söz konusu kız arkadaşım şuanda çifte vatandaş ve vatandaşlıktan çıkmak için mahkeme sonuçlandı iş imzaya kaldı. Burada İngiliz konsolosluğu mu daha etkindir yoksa babasının üst düzey devlet memuru olması mı ?
Alıntı:
Orkun90 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Postta da belirttiğim gibi aramızda cinsel bir münasebet söz konusu değil. Beni tek korkutan babasının üst düzey devlet memuru olması.
Bir de şöyle bir durum söz konusu kız arkadaşım şuanda çifte vatandaş ve vatandaşlıktan çıkmak için mahkeme sonuçlandı iş imzaya kaldı. Burada İngiliz konsolosluğu mu daha etkindir yoksa babasının üst düzey devlet memuru olması mı ?
Kızın vatandaşlıktan çıkmış olması birşey ifade etmiyor zaten. Zira Türk Hukukunun Yer bakımından ve kişi bakımından uygulanması esaslarına göre Türkiye'de işlenen suçlarda yine Türk Mahkemeleri yetkilidir. Dolayısıyla hakkınızda şikayet varsa eğer, soruşturma ve kovuşturma da burada yürütülecek. Babası üst düzey devlet memuru olmasa da bu durum değişmeyecekti.
Alıntı:
Stj. Av. Tolga S.Akcaoz rumuzlu üyeden alıntı
Kızın vatandaşlıktan çıkmış olması birşey ifade etmiyor zaten. Zira Türk Hukukunun Yer bakımından ve kişi bakımından uygulanması esaslarına göre Türkiye'de işlenen suçlarda yine Türk Mahkemeleri yetkilidir. Dolayısıyla hakkınızda şikayet varsa eğer, soruşturma ve kovuşturma da burada yürütülecek. Babası üst düzey devlet memuru olmasa da bu durum değişmeyecekti.
Daha önce de belirtmiştim cinsel bir münasebet kesinlikle söz konusu değil, babasının düşüncesi kızını yoldan çıkarttığım yönünde ancak ben annesine de söyledim kızınıza asla ama asla elimi sürmedim sürmem gibi bir durumda evlenene kadar söz konusu olamaz diye. Bu durumda korkacak bir durum var mı ? Önlem almam gereken ?
Böyle bir birliktelik yaşanmadıysa korkmanıza gerek yok. Onun haricinde babanın mevkii ne olursa olsun, anlattıklarınıza göre hakkınızda soruşturma açılsa dahi kesinlikle sonuç alehinize çıkmaz.
"" savcı bir arkadaşına gidip küçük yaşta kızı yoldan çıkartma konusunda araştırma başlatmış. "" dediniz.
hakkınızda resmi bir işlem başlatılmamışsa, ( Kuvvetli muhtemel baba kızını korkutmak için blörf yapmış, kız arkadaşınız size anlatmış, siz de konuyu buraya taşımışsınız. )
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir birliktelik yaşanmadıysa korkmanıza gerek yok. Onun haricinde babanın mevkii ne olursa olsun, anlattıklarınıza göre hakkınızda soruşturma açılsa dahi kesinlikle sonuç alehinize çıkmaz.
"" savcı bir arkadaşına gidip küçük yaşta kızı yoldan çıkartma konusunda araştırma başlatmış. "" dediniz.
hakkınızda resmi bir işlem başlatılmamışsa, ( Kuvvetli muhtemel baba kızını korkutmak için blörf yapmış, kız arkadaşınız size anlatmış, siz de konuyu buraya taşımışsınız. )
Sorun büyük ölçüde çözüldü gibi, dün anne ile tanıştık sıkıntı olmayacak gibi duruyor. Rahatsızlık verdiğim için teşekkür ederim. An itibari ile zaten kız arkadaşımda reşit oldu.
tekrar teşekkür ederim hepinize