İş Yaptım Parasını Alamıyorum Ne Yapabilirim?
Herkese merhaba;
3 boyutlu mimari tasarım işi yapmaktayım. Genellikle müşterilerimiz iç mimarlar oluyor ve internet kanalıyla görüşme sağlanıyor. Whatsapp üzerinden işi ne zaman teslim edeceğimi ve işin bütçesini netleştiriyoruz ve sonra mail olarak işin detaylarını gönderiyor.
Yaklaşık 2 senedir tek bir mimarla çalışıyorum. İlk zamanlar ödemeler konusunda daha dikkatli davranıyordu en azından geç de olsa ödüyordu. Yaklaşık 8-9 aydır ödeme yapmıyor. Bana hep türlü bahaneler sunuyor. Toplamda 7 bin lira alacağım var belki çok büyük bir rakam değil ama o kadar zor şartlarda yaptım ki işleri içim sızlıyor. Benim için gurur meselesi oldu. Bu adama hukuki olarak ne yapabilirim?
Önemli olacağını düşündüğüm kendi adıma talihsizliklerimi de maddeliyorum;
*Sözleşme yapmadık çünkü mail veya whatsapp görüşmelerinin delil olabileceğini duyuyordum ve bir nevi sözleşme niteliği taşıdığını düşünerek telefonla konuşarak değil yazışarak anlaşıyorduk.
*Bana olan borçlarını kendisine kalem kalem yazıyorum ve borcunu kabul ediyor ancak sürekli erteliyor.
*Serbest olarak evden çalışıyorum ancak şirketim yok ve fatura kesemiyorum.
*Mimarlar odasından ceza almasını sağlayabilir miyim?
Bir sorum daha olacak;
Bana iş yaptırıyor ben işi her zaman söylediğim zamanda mail ile teslim ediyorum ve hesabıma parasını yatırıyor. Bunun için bana sigorta yapması gerekiyor muydu?
Diyeceğim şu ki; bu mesele beni delirtiyor. Yapılabilecek bir şey varsa lütfen yardımcı olun. Elime para geçmesin ama o iş verende hakkım kalmasın ve bu yaptığını bir daha yapamasın.
Saygılarımla.