Paypalın Türkiyeden Çekilmesi Hakkında
Merhaba paypalın dün Türkiyeden çekilmesi kararının ardından (bkz: https://www.paypal.com/tr/home) benim de bazı sorunlarım ortaya çıktı. Ben internetten yurt dışına el işi ürünler satıyorum. Bunun dışında başka bir işim yok ve bunu kaybedemem. Paypal dışında hiç bir ödeme seçeneği bulunmuyor. Bunun sonucunda ben de bi tanıdığım yardımıyla bulgaristanda paypal hesabı ve yine bulgaristanda banka hesabı açmayı düşünüyorum.
1-Bu işi yaparken bulgaristana gelir vergisi ödemem gerekir mi? Vatandaşı olmadığım için vergi ödemem gerekmez diye düşünüyorum.
2-Diyelim ki hesapları açtım. Bulgaristandan her ay orda biriken parayı türk bankalarından birine eft yoluyla gönderebilir miyim? Gönderirsem türkiye devleti gelir vergisi uygulamaya çalışır mı? Ya da bu para sana nereden geliyor gibi durumlarla karşılaşır mıyım?
3-Son sorumu da bilen birisi vardır belki diye soruyorum; bulgaristan paypal hesabımı vpn kullanarak türkiyeden kullanabilir miyim?
Sizin bundan başka herhangi bir öneriniz varsa duymak isterim. Çok teşekkürler.
Cevap: Paypalın Türkiyeden Çekilmesi Hakkında
önce şunu sorayım: Vatandaşı olmadığınız ülke orada banka hesabı açmanıza izin verir mi? Ben ülkenin birinde -ismini vermeyeyim- banka hesabı açmak istediğimde "çalışma iznin var mı" dediler "yok" dedim, "öğrenci misiniz" dediler "henüz değil" dedim, "o zaman hesap açamayız" dediler :)