Rezervasyon sitesinde gelir
İyi günler
Benim, restoranlara online randevu alabileceğiniz bir site fikrim var. Her şeyi hazır.
Planım, randevu adedince %1-2 komisyon almak fakat bunu nasıl gerçekleştirebileceğim konusunda bir fikrim yok. Yani, sonuçta ortada bir ticaret söz konusu gelir söz konusu bunu nasıl resmiyete dökeceğim konusunda bir fikrim yok. Babamın bir şahıs firması var. Bu firma üstünden nasıl halledebilirim.
Aydınlatırsanız çok sevinirim.
Cevap: Rezervasyon sitesinde gelir
Maliyeye bilgi vermeniz yyeterlidir
Değerli üyemiz ;
Öncelikle tam olarak konuyu aydınlatmanız gerekmektedir.
1-) restorant için yapılan rezervasyonlar zaten sizin restorantınıza geleceği için ayrıca bir komisyon almanız doğru bir uygulama olmadığı gibi birde müşteri bulabilirmisiniz bilmiyorum. şahsen ben hem rezerve yaptırcam ordaki yemeklere para vericem hemde rezerve için benden para talep etmek....
2-)şu aklıma geldi siz bir website hazırladınız ve içerisinde genel rezerve restorantları bulunuyor sizin websiteniz üzerinden rezerve yapılıyor ve siz bundan kazanç elde etmek istiyorsunuz ? (böyle bir durum var ise mümkün yapabilirsiniz ancak müşteri çekebilirmisiniz bilemem orasını.)
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Değerli üyemiz ;
Öncelikle tam olarak konuyu aydınlatmanız gerekmektedir.
1-) restorant için yapılan rezervasyonlar zaten sizin restorantınıza geleceği için ayrıca bir komisyon almanız doğru bir uygulama olmadığı gibi birde müşteri bulabilirmisiniz bilmiyorum. şahsen ben hem rezerve yaptırcam ordaki yemeklere para vericem hemde rezerve için benden para talep etmek....
2-)şu aklıma geldi siz bir website hazırladınız ve içerisinde genel rezerve restorantları bulunuyor sizin websiteniz üzerinden rezerve yapılıyor ve siz bundan kazanç elde etmek istiyorsunuz ? (böyle bir durum var ise mümkün yapabilirsiniz ancak müşteri çekebilirmisiniz bilemem orasını.)
:D Hocam zaten öyle bir şey hem rezvere ücret hem zaten yemeğe ücret :d olmaz zaten öyle şey.
2. Seneçek hocam. Çevremde gördüğüm kadarıyla biraz da araştırmalarım sonucunda böyle bir şey tutabilir diye düşünüyorum.
Benim problemim şu; bunu resmiyete nasıl dökeceğimi bilmiyorum.
Misal, x adlı restoran bir ay içinde 30 müşteriden rezerv aldı bunuda ben 30 tl olarak hesapladım, tamam?
Ben bu miktarı ona nasıl verdiğim hizmetin karşılığı olarak göstereceğim.
Fatura mı kesmem gerek? Öyleyse bu faturayı hangi adla keseceğim? Hizmet bedeli olarak mı ?
Teşekürler.