Eşimden Boşanmak İstemiyorum
Merhabalar, öncelikle kolay gelsin.
Ben 3,5 aylık evliyim. Ama erkek arkadaşımla herkesten gizli bir evlilik yaptık. Askerdeyken izine geldiği sırada nikah kıyıldı. Tekrar askere döndü 3 ay her şey çok iyi gidiyorken birden ortada hiç bir şey yokken benden boşanmak istediğini söyledi. Yapamadığını söyledi ama aynı evi bile paylaşmazken neyi yapamadığını anlamadım. Aramızda ki her şeyi bitirdi. Sadece anlaşmalı boşanma davası açıp benim imza için bir yere gitmem için haber vereceğini söyledi. Burada okuduklarıma göre en az 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma yoktu. Ama avukat bulmuş o 6 ay geçmesi yeter 20 günde de iş biter demiş. Ben hiç bir şekilde boşanmak istemiyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Askerde ki bir adama nasıl davranmalıyım ne demeliyim nasıl hareket etmeliyim bilemiyorum.
Teşekkürler.
Cevap: Eşimden Boşanmak İstemiyorum
Konu ile ilgili çözümü olabilecek kimse yok mu? :(
Boşanma gerekçesi sunması gerekir haklı bir sebebi yoksa davası red edilir, dava dilekçesi size tebliğ edilirse siz de bir avukata gidersiniz.
Eşim onunla anlaşmalı olarak boşanacağımı sanıyor. O yüzden davayı açıp gizli olduğu için eve kağıt gelmemesi için benim bir yere gidip imza atmamı isteyecekmiş. Temmuzda izine geldiği zamanda mahkemeye çıkıp boşanacakmışız.
Askerde olan biri hem de Kıbrıs'ta, nasıl davayı açabilir?
1 yıl dolmadan bana anlaşmalı boşanma davası açabilir mi?
Açsa bile ben gidip imza atmazsam ne olur?
Evlenme tarihimiz daha 08.02.2016
Gizli saklı işleri bırakın artık bence iş ciddiye binmiş hiç bir yere imza atmayın bir yıl dolmadığı için anlaşmalı boşanma olmaz zaten siz razı olursanız çabuk biter sadece.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu şekilde düşünüp karar vermem daha sağlıklı olacak benim için.
Aile büyüklerini, veya sözünü dinlediği kişileri durumdan haberdar edin ve ara bulmalarını sağlamaya çalışın. Bu da alternatif bir girişim olabilir.
Sadece hukuki bakma. Piskolijik yonuyle de bak. Seni istemeyen biriyle kagit uzerinde evli gozuksen ne olcak. Bosanma davasi hem sizi, hem de onu yipratacaktir. Ve sizin bosanmak istememeniz, davanin seyrini uzatmaktan baska bi ise yaramayacaktir. Ben de 1 aylik evliyken bosanma davasi acildi. Ve 7 aydir bosanmak icin cabaliyorum
Biz severek ve isteyerek evlendik. Daha çok kaybetme korkusu olduğu için de evlenme taraftarı olduk. Gizleme sebebimiz hem askerliği yüzünden hem de onun ailesi hiç bir şekilde benim oğullarıyla olmamı istemiyorlar. Ben 3,5 ay evli kalmış olmama rağmen gayet mutlu bir ilişkimiz vardı. Birden ne oldu nasıl oldu böyle bir karar verdi. Ama evlilik kararını tek başına almadı ki beni hiçe sayarak nasıl yapamadığını söyleyebilir ki? Ben duygusal çöküntü içerisindeyim kimseyle konuşamıyorum. Onunla konuşamıyorum. Bana beni sevmediğini bile söyleyemiyor. Gerçekten karışık ve zor bir durumdayım. Hiç çaba göstermeden böylece bitirmek istemesini de kabullenemiyorum açıkçası.
Bu kisilik ve karakter meselesidir. Bir cok sebep olabilir. Hayatinda bir baskasi olabilir. Size karsi olan hisleri ölmüs olabilir. Ailesini on plana koyup, sizi ikinci plana atmis olabilir. Ama ne olursa olsun aileniz arkanizda olacaktir. Ben de ailemi silerek evlendim. Ancak esim defalarca meslektaslarimla aldatti beni... ama bosanma davamda arkamda yine ailem var. Bense onlarin yuzune her baktigimda utaniyorum..
Siz bu yasadiklarinizi, hayatinizin tecrube hanesine ekleyeceksiniz. Ve. Hayatinizi onsuz sekilde surdurebilceginiz sekilde, planlar yapmanizda fayda var.
Cunku hicbir evlilik tek tarafli yurumez...