Ortak kullanım alanının piknik yerine dönüşmesi
Merhabalar, öncelikle vereceğiniz değerli yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Yeni aldığımız yazlık, bir apartmanın giriş katı ve giriş katında toplamda 2 daire bulunmakta. İki dairenin de önünde bahçe var. Ve bu bahçeler apartmanın arkasına kadar uzanıyor. Sorun şu ki binadaki insanlar gelip bizim dairemizin hemen önünde, penceremizin dibinde oturup piknik yapıyorlar. Sağ dairenin önünde de, binanın arkasında da aynı bahçe var ancak yöneteci giriş katındaki evinin önüne bir şeyler ekmiş ve kullanıma kafasına göre kapatmış. Binanın arkasında da daha büyük bir alan olmasına rağmen herkes toplanıp toplanıp evimizin önünde saatlerce gürültü yapıyor ve uyardığımızda "Burası ortak kullanım alanı gitmeyiz" diyorlar. Perde açamaz olduk, camdan bakınca göz göze geliyoruz. Yöneticinin dairesinin önü ekili diyorlar, arka tarafta apartmanı mı seyredeceğiz diyorlar; ama bizleri, onları izlemeye mecbur bırakıyorlar. Sözden laftan anlamayacaklarına emin oldum ve durumu hukuki seviyeye çıkarmak istiyorum.
Üstüne üstlük, hemen bizim dairemizin önüne (5metre bile mesafe yoktur dedikleri yerle aramızda) çardak yapacaklarını, piknik sefalarını bir üst seviyeye çıkartacaklarını söylüyorlar. Biz ev alırken bu komşuları da mı almış olduk? Binada bu duruma karşı çıkan tek daire biziz. Bu durumda ne yapabiliriz? Çardak yapımını ve kapımızın önündeki piknik günlerinin önüne geçebilir miyiz? Ortak kullanım alanındaki değişimler neye göre yapılır? Ortak kullanım alanının kullanımı nasıl olmalıdır? Hukuki olarak haklı mıyız, haklıysak nereye başvurmalıyız? Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Ortak kullanım alanının piknik yerine dönüşmesi
Yardım edebilecek kimse yok mu?
Cevap: Ortak kullanım alanının piknik yerine dönüşmesi
Malesef bu konuda yapacaginiz pek birsey yok susuncesindeyim. Apartmanin ortak kullanim alanlarinin, apartman sakinlerince kullanilmasinda bir mahsur goremiyorum.
Ancak bu yaptiklari sizin ozel alaninizi rahatsiz ediyorsa ( ornegin mangal dan cikan isler surekli olarak evi ve perdeleri kirletiyorsa ) bununla alakali olarak KMK da karsiligi mutlaka vardir diye dusunuyorum. KMK hakkinda bilgisi olan arkadaslar size yardimci olacaktir