Ev sahibimin kullandigi su ve elektrigi oduyorum
Merhaba;
Ben uc katli bir evin ikinci katinda oturmaktayim. Ust katimda iki oda, mutfak ve banyodan olusan bir teras(Cati) kati var. Fakat bu kat icin ayri bir tapu yok. Ev sahibim tek tapuya sahip dolayisiyla bu iki katin su ve elektrigide bir.
Ev sahibim yazin iki uc ayligina geliyor ve ust katta kaliyor. Fakat kullandigi elektrigin ve suyun bedelini odemiyor. Bana, bizim odememiz gerektigini soyluyor. Ben ev sahibi ile boyle bir anlasma yapmadim keza kira kontratinda , ev sahibimin kullandigi su ve elktrigin parasini odeyecegime dair her hangi bir soz vermedim. Kira kontratinda boyle bir sey yok ayrica bundan haberimde oktu evi tutarken fakat ev sahibim bugune kadar bunu bana odetti.
Gecen ay 145 YTL su parasi gelince ust kata giden su ve elektrigi kesdim. Su ve elektrik vanalari benim evimin icinde. Ev sahibim bunu yapamayacagimi soyledi. Bende kullandiklari su ve elektrigin bedelini odemelerini soyledim.
Ev sahibim bunu odemediler ve evi satisa cikardi.
Benim sorum su: Aylik su faturam 35 ile 40 YTL(Son 6 aydir boyle) iken ev sahibim suyu kullandigi icin fatura 145 YTL geldi. Ben fazla olan miktari kiramdan dusebilirmiyim? Kiradan dusersem bu bana bir sorun yaratir mi? Ev sahibim kiradan dustum diye beni mahkemeye verirse faturalari ibraz ettigim zaman hakli kabul edilir miyim?
Ayrica ev sahibi ustumde bos bir teras kati ve altimda kirada baska bir dairesi varken oglum veya ben geliyorum diye ihtiyactan beni oturdugum daireden cikarabilirmi?
Tesekkur ederim.
Evrim Okay