Satıcının hakem heyeti kararına itirazı.
hakem heyetinden lehime verilen sonuç, satıcı tarafından itiraz edilmiş. tensip tutanağı hazırlanmış.
bu aşamadan sonra benim yapmam gereken şeyler nelerdir? bu dava ile ilgili kaç tane ihtimal vardır ve nelerdir? sizce sonuç ne olur?
cevap veren herkese sevgiler şimdiden. tş.
https://www.imageupload.co.uk/images/2016/05/25/aa.jpg
Cevap: Satıcının hakem heyeti kararına itirazı.
İki ihtimal var: Ya siz haklı çıkarsınız ya da karşı taraf.
Karşı taraf haklı çıkarsa siz THH nin size verilmesini kararlaştırdığı şeyi alamazsınız, bu mahkemenin masrafları iğle satıcının avukatının ücretini ödersiniz.
Siz haklı çıkarsanız, mahkemenin size verilmesini kararlaştırdığı şeyi alırsınız.
Sizin verdiğiniz somut bir bilgi olmadığından daha ayrıntılı bir cevap yazılamayacağı kanaatindeyim.
Cevap: Satıcının hakem heyeti kararına itirazı.
konuyu biraz açayım o halde;
sürekli olan elektrik kesintileri ve faz düşmelerinden dolayı (sıradan kesintiler değil, günde 4-5 kez olduğu zamanlar var. ayrıca düşük elektrik gelmesi de oluyordu, yani evdeki eşyaların yarısının çalışıp çalışmaması gibi.)
bu durumdan dolayı olduğunu düşünüyorum ve buz dolabımız arıza yaptı. servis tamirini yaptı. 320tl lik fatura kesti.
sonrasında THH ye başvuru yaptım. bilirkişi incelemesi yapıldı. sonrasında lehime karar çıktı. olay bu şekilde..
karşı tarafta savunmasında birsürü bahaneler ortaya koymuş bulunmakta; olayın bize haber verilmemesi (telefonlarını aradığımda ulaşamadım, müşteri hizmetleri çalışmıyordu). böyle birşeyin mümkün olmayacağı. oturduğum bölgede elektriklerin kesilmediği (yukarıda yazdığım gibi , çok anormal kesintiler yaşadık senelerce.) sözleşmelerinde böyle arızalardan müşterilerin sorumlu olduğu vs....
ben davalı olarak bu aşamada beklemekten başka bişey yapabiliyormuyum? ben hakim karşısına çıkacakmıyım?