Başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanıp yarar sağlama

n11.com isimli sitede tanımadığım bir bayanın kredi kartını dolandırmışlar ve adres olarak benim adresi ve kimlik bilgilerini vermişler.Benim adıma n11.com sitesinde sahte üyelik açmışlar.. Siteye üye olurken kullandıkları e-posta ve telefon bana ait değil..Bana herhangi bir kargo gelmedi...Şu anda dava açıldı..ne yapmam gerek..yardımcı olursanız sevinirim..Memurum çok canım sıkıldı..

Cevap: Başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanıp yarar sağlama

Bence söz konusu savunmalarınızı mahkemeye iletin. Dolandırıcılık olayının aşamalarında N11 sitesine ve kullanılan e-mail adresine hangi IP adreslerinden ve ne zaman erişim sağlandığının sorgulanmasını sağlamaya çalışın. Bu şekilde sonuç alabilirseniz N11 sitesine ve e-mail adreslerine girildiği tarih ve saatlerde başka bir yerde olduğunuzu tanıklarla ispatlamaya çalışabilirsiniz. Telefon numarasının sahibi GSM şirketinden öğrenilebilecektir. Ayrıca kargo şirketinin teslimatı kime yaptığı hususunun araştırılmasını sağlamaya çalışın.

Teşekkür ederim..mahkeme sinop boybanatta ben gaziantepte ne yapacağım çok uzak
- - - Updated - - -
Avukat tutmama gerek var mı ? Avukatı sinoptan mı tutmalıyım yoksa Gaziantepten mi..Davada beraat edince avukat ücretini kim öder?

Anladığım kadarıyla soruşturmada takipsizlik kararı verilmemiş ve hakkınızda bir dava açılmış. Bu nedenle bence davayı avukatla takip etmeniz sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.  Gaziantep'ten bir avukatla anlaşmak yol masrafları nedeniyle daha maliyetli olabilir gibi duruyor. Bence iki şehirde de avukatlarla görüşün, ona göre karar verin. Sizin avukatla yapacağınız sözleşme uyarınca belirlenen bedeli her halükarda siz karşılarsınız, bunun nasıl ödeneceği avukatla yapacağınız anlaşmaya bağlı olacaktır.

İddianame geldi, özetle şu yazıyor: Müştekinin kartından 13.03.2015 tarihinde n11.com sitesinden telefon siparişi veriliyor ödeme gerçekleşiyor sonra iptal ediliyor. Para karta geri aktarılıyor. Kargolama işlemi olmuyor. Yurtdışı İP numaları olduğu için tespit yapılamadığı söyleniyor. Benim teşebbüs ettiğim için ceza almam isteniyor. Bizim suçumuz sadece kargo alıcısı olarak gösterilmemiz. 
10.03.2015 tarihinde gittigidiyor.com sitesinden telefon siparişi vermiştim. Satıcı ürünü bir hafta geçmesine rağmen göndermedi. Sonra para kartıma geri iade edildi. Şimdi anlıyorum ki bu satıcının amacı telefon satmak değil bizim bilgileri ele geçirmekmiş. Diğer sanık da ifadesinde aynı tarihte bu satıcıdan telefon siparişi vermiş. 
n11.com dan adıma sahte üyelik açmışlar..Kullanılan e-posta bana ait değil. Ayrıca telefon numarası da bana ait değil. Suçu işleyen kendi adresini verir mi ?
Bu davadan beraat eder miyim ?