11 yıl önce vergi dairesince resen terki verilen, ancak 3 yıl önce tasfiyesi tamamlanan limited şirketin SGK ve vergi borcu haricindeki ödenmemiş 11 yıl önceki telefon vs borçları için icra takibi yapılabilirmi ?
Teşekkürler.
Printable View
11 yıl önce vergi dairesince resen terki verilen, ancak 3 yıl önce tasfiyesi tamamlanan limited şirketin SGK ve vergi borcu haricindeki ödenmemiş 11 yıl önceki telefon vs borçları için icra takibi yapılabilirmi ?
Teşekkürler.
Telefon vs. borçları için icra takibi yapılabilir ama tasfiye şirketler için ölüm demek olduğundan bir şey tahsil edemezler. Tasfiye şirketin artık muhatap olamamasıdır. Tabi tamamlandıysa. Tasfiye tamamlanmadıysa durum biraz farklı. Ama bu sefer de şirketin malvarlığını bulamazlarsa ortaklara gidemezler hukuken (tüzel kişilik olması nedeniyle. Kamu alacaklarında ise limited şirketlerde hisseleri oranında ortaklara başvurabilirler.)
Bu kadar kısa süre içinde beni rahatlattığınız için çok teşekkür ederim, Rabbim sizden razı olsun, bir husustan dolayı 2000 yılından 2004 yılına kadar iflastan kurtulabilmek için çok çabaladım, ancak 2004 yılında artık kiralarımı bile öedeyemez oldum, firmalar mal vermeyi kesti, muhasebecim şirketi kamu borcu nedeni ile tasfiye edemeyeceğimi, en iyi çözümün iş yerini terketmem olacağını söyledi, bende öyle yaptım ve 2004 yılında işyerini terk ettim, Bu arada vergi daireside 31.aralık 2004 tarihi itibarı ile resen terkimi verdi. oysa Ticaret odasına baş vurarak hiç değilse şirketin faaliyeti dondurabiliyormuşum, 2011 yılında çıkan bir yasadan istifade ederek kamu borçlarımı yapılandırdım, ve tasfiyeye başladım, muhasebeciye verecek param olmadığı için tasfiye memuru kendim oldum, bir arkadaşın yardımıyla bir muhasebeciye tasfiye memuru sıfatı ile bana verilen şifreyle, benim adıma yürütmeye başladı, ama tasfiye sonuçlanığında birde baktımki vergi dairesine 5 aydır verilmesi gereken beyannameler verilmemiş, her ay için 1200 TL den 5 ayda 6000 TL, bereket onada af çıktı yarıya indi, şimdide onu ödüyorum, vergi dairesi tasfiyenin sona erdiğini bu borcun tasfiyeye bir zararı olmadığını söyledi. Fakat 2004 yılından önceki telefon vs borçlar ödenemedi, eve telefon alsam sorun olurmu düşüncesiyle sizlere sormuştum, inanın bu olaylar nedeni ile yiyecek ekmeğe muhtaç kaldık, uzun yıllar çektiğim aşırı sitres beyin hücrelerini öldürdü, aşırı unutkanlık ve dikkat toparlamakta güçlük çeker duruma geldim, şimdi alzheimer tedavisi görüyorum ama sağ olun beni rahatlattınız.
Şirket var iken şirket müdürü ben idim, şimdi eve telefon alsam sorun olmaz değil mi ?
Saygılarımla...