Öncelikle merhaba hukuki.net ailesi,size merak ettiğim bir şeyi soracağım
Sevgilim bir kargo şubesinden kargosunu alıyor , buradaki personelde ismini öğrenip sosyal medyadan takip etmek istiyor , bu durumun müşteri sırrı kullanarak yaptığını kendisine bildirmeme rağmen , isteseydim telefonundan ulaşırdım ,sen istediğini yap gerekeni sonra bizde yaparız diyor. Bu durum karşısında kargoyu arayıp şikayette bulunduktan bir kaç gün sonra bana şikayetimin alındığını yakında benimle görüşeceğini ,rahatsız etmeyi asıl o zaman göreceğimi ve okuduğum okulun pek tekin bir yer olmadığına dair bir mesaj atıyor personel , basit tehdit kanımca, ilgili Tck maddesini (TCK-106 tehdit) kendisine attığımda ve kendisini savcılığa şikayet etmek istemediğimi, kusura bakma diyerek olayı kapatabileceği yerde uzattığını kendisine bildirdiğimde , cümleleri bilinçli olarak kurduğunu ve tehdit içeren bir şey demediğini belirterek, en kısa zamanda görüşeceğimizi, kendime dikkat etmem gerektiğini, tanıdıklarının selamını ileteceğini söylüyor.
Bu durumda Tck-106/1 in 2. Cümlesindeki sair kötülüğe giriyor diye düşünüyorum, 6 aya kadar hapis ve ya adli para cezası . Ama burada müşteri sırrının kullanılmasından bir şey çıkar mı, bankacılık kanununa baktım, 'Sırların Saklanması' başlıklı 73. maddeye kıyasen dayanarak bir şey olabilir mi ve ya Posta hizmetleri kanundaki 12. Maddenin 'b' bendindeki "Kişisel veri ve bilgilerin gizliliğinin korunması yükümlülüklerine uymak" hükmünden bir şey çıkar mı ,savcılığa versem nasıl bir gelişme olur, tehditin niteliği basit tehditte kalır mı ? Başıma bir şey gelirse bu şahısla illiyet bağı kurulabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum, vereceğiniz cevaplarla beni ve çevremi aydınlatmış alacaksınız. Durumun aciliyeti yok 6 ay zamanaşımı var, ancak merak ediyorum sonuçta haklarımız bilelim :DD .
NOT: bütün konuşmalar kayıtlıdır sosyal medya üzerinden. Şirkete şikayetimde kayıtlı şirkette, olayı olduğu gibi lanse etmiştim.Hiç bir şekilde hakaret edilmedi. :)