Apartman ve dükkan önü kullanımı
Merhabalar,
3 daire ve 1 dükkandan oluşan bir apartmanda 12 senedir ikamet ediyorum. Dükkan 6 kez el değiştirdi. Şu an altıncı ve yeni bir kiracı geldi. Daha önceki kiracılardan ikisiyle dükkan önüne araba park etmemle ilgili tartışma yaşadım ve yeni gelen kiracı da bunlara eklendi. Şu an apartmanda tek araba sahibi benim. Daha önce benimle birlikte üç araba vardı ve biz haklı olarak dükkan önüne ve garaj girişine kısacası apartman önünde boş bulduğumuz yerlere araçlarımızı park ediyorduk. Taşınmalardan dolayı binada tek araba sahibi ben kaldım. Garajımız var ama arsa sahibi tarafından garaj işlevi dışında kullanılıyor ve zaten çok küçük arabayla dönmem imkansız. Garaj girişini boş bulduğum zamanlar garaj girişine park ediyorum; bulamadığımda apartman önünde (yani dükkan önü) iki aracın sığabileceği kadar bir boşluk var oraya park ediyorum. Daha önceki iki kiracıya uzun tartışmalar sonucunda dükkan önü ortak alan ve park edebileceğimi söyleyerek kendimi savundum ve aracımı park etmeye devam ettim. Şimdi bu yeni kiracıyla (daha bismillah demeden geleli iki gün oldu) park yeri tartışmasına girdik. "Burası benim kapımın önü. Burası otopark değil. Benim müşterilerim gelecek dükkanın önünü kapatıyorsun. Müşteriyi alıkoyuyorsun. Ben ilk defa dükkan önüne araç çekildiğini görüyorum." şeklinde çıkıştı üslubu da hiç hoş değildi. Ben de park edebileceğim başka yer olmadığını söyledim bu kez de o zaman kaldırıma park et dedi. Daha önce eski kiracı yüzünden kaldırıma park etmek zorunda kaldım ve polis ceza kesti. Ben de kendisine bunu söyledim o zaman git arka sokağa park et dedi. Ben de burası benim kapımın önü başkalarının kapısının önüne park edemem dedim. Bu kez de cevabı "O zaman ben bu alanı demirlerle çevreleyeceğim ya da iş inada binerse buraya iki arabamı da park edeceğim sen buraya yine park edemezsin ben seni buraya sokmam" oldu. Dükkanın önü kapandığı gerekçesiyle bana arabamı çekmemi söylüyor, peki kendi iki arabasını dükkanın önüne dükkanının önü yine kapanmış olmuyor mu? Bu ne çelişki? İki gündür özellikle arabalarından birini arabamın arkasına çekiyor ve her aşağı indiğimde arabasını çekmesini rica ediyorum ve sürtüşmeye başlıyoruz. Ve belirtmek isterim ki ben apartman giriş kapısının olduğu yere park ederim her zaman. dükkan önünün biraz sağında kalıyor. yani dükkan önünün tamamı ile kapandığı falan yok. Dükkan önünü herhangi bir zincir veya demirle kapatması.. kat sahiplerinden onay almadan böyle bir şey yapamaz herhalde? Ben her gelen kiracıyla park sorunu yaşamaktan gerçekten bıktım. Bu dükkan önü kullanımında haklı taraf kimdir? Bunun için nereye şikayet edebilirim?
Teşekkürler.
Cevap: Apartman ve dükkan önü kullanımı
Dükkan önü dediğiniz yer yol ise herkes park edebilir..Burası benim dükkanımın önü diye kimse yolu sahiplenemez.
Eğer dükkan önü dediği yer bizim binada olduğu gibi müteahhit tarafından 1,5 m yoldan içeriye doğru bırakılmış asfalttan ayrı binaya dahil yer ise adamın dükkanının önünü işgal edemezsiniz.
Dükkanının önüne apartmanın izni olmadan hiç bir şey yapamaz.Zincir falan takamaz.Yola zaten böyle bir şey yapamaz.
Sürtüşmeye gerek yok.Kim önce kaparsa o park etsin.İllede size sataşırsa trafik çağırmasını söyleyin.Gelen Trafik ekibi zaten sizin mi haklı olup oraya park edebileceğinize veya onun mu haklı olup oraya park edemeyeceğinize karar verir.
Cevap: Apartman ve dükkan önü kullanımı
Ben bir pasaj da dükkan sahibiyim ancak giriş çıkış saatleri konusunda sınırlamalar yapılıyor akşam 8:30 dan sonra pasaj ın kepenk i kitleniyor ve ben dükkanıma giremiyorum kendi malım olan bir yerde benim istediğim zaman giriş çıkış yapma yetkim var mı? Varsa bu haklarım nelerdir çok merak ediyorum