Üniversite Disiplin Cezası Yürütmeyi Durdurma Kararı
Merhabalar, bir şey sormak istiyorum şimdi bizim geçen sene okulda kopya konusundan yakalanma durumumuzdan dolayı 1. yarıyıl uzaklaştırma aldık. Belli sebeplerden mahkemeye vermemizi söyledi okulda çalışan üst düzey birisi, biz de verdik. Yürütmeyi durdurma kararını idari mahkemece aldık ve sınavlara girdik. Geçenlerde arkadaşa mesaj gelmiş
Istanbul bolge idare mahkemesi 1. kurul nin .. nolu dosyasinda 11/05/2016 tarihinde yürütmeyi durdurma itiraz ret karari verilmistir.gerekceli karar yazildiktan sonra tebliğ edilecektir.
yürütmeyi durdurma itiraz ret kararı verilmiştir ibaresinde, biz yürütmeyi durdurmak isteyen tarafız buna itiraz eden üniversite, reddedilen üniversite mi? yani lehimize bir sonuç mudur alehimize mi onu öğrenmek istiyorum, iyi günler..
Cevap: Üniversite Disiplin Cezası Yürütmeyi Durdurma Kararı
yardımcı olacak birisi yok mu acaba
Yazdığınız çok açık değil mi?
Yürütmenin durdurulması kararına okul itiraz etmiş ve mahkeme, bu itirazı ret etmiş. Yani yd kararı geçerli...
teşekkürler yanıtınız için İsmail Bey, tabi dediğiniz gibi açık ama ilk defa yaşadığım bi olay olduğu için sormak istedim, bu arada bugün evime kağıt geldi, kağıtta okulun savunması ve yd kararının bozulması talepli sanırım bu kararın yazılı şekli son kısmında şöyle bir şey var:
Karar veren İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulunca işin gereği düşünüldü: Dava dosyasının incelenmesinden, uyuşmazlığın hukuki niteliği ve davanın konusu dikkate alınarak itiraza konu karar mahkememizce de uygun görüldüğünden itirazın reddine, dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi.
Benim sormak istediğim son şey itiraza konu karar mahkememizce de uygun görüldüğünden ibaresini tam anlayamadım ve bu yazının bütünü neyi ifade ediyor, mahkemeden olumlu cevap çıkar mı acaba
merhabalar benzer bir konu için bende yarıyıl uzaklaştırma aldım. uzaklaştırma 21.04.2016 tarihinde başlamış fakat bana 25.05.2016da teblig edildi sınavlarım başladı fakat mazeret sınavlarına girebilmek adına mahkemeye başvurup yd kararının çıkmasını bekleyecegim. sorum şudur; mahkeme yd kararı verirse ve ben sınavlarıma girebilirsem daha sonra mahkemeden olumsuz bi yanıt alırsam uzaklaştırma cezamı yeni bir tarihten itibaren mi verirler yoksa geçen bu bir ayı cezamdan düşerler mi? daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için ve çok fazla bilgim olmadığı için sizlerden cevaplarınızı ve neler yapabilirim bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum iyi günler.
Sayın Kunt,
Kısaca Bölge İdare Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararına katılıyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
mel1843 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar benzer bir konu için bende yarıyıl uzaklaştırma aldım. uzaklaştırma 21.04.2016 tarihinde başlamış fakat bana 25.05.2016da teblig edildi sınavlarım başladı fakat mazeret sınavlarına girebilmek adına mahkemeye başvurup yd kararının çıkmasını bekleyecegim. sorum şudur; mahkeme yd kararı verirse ve ben sınavlarıma girebilirsem daha sonra mahkemeden olumsuz bi yanıt alırsam uzaklaştırma cezamı yeni bir tarihten itibaren mi verirler yoksa geçen bu bir ayı cezamdan düşerler mi? daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için ve çok fazla bilgim olmadığı için sizlerden cevaplarınızı ve neler yapabilirim bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum iyi günler.
Uzaklaştırma, başladığı tarihten itibaren hüküm ifade eder. Sizin ise Mahkeme'ye başvurmanız ve yd kararı alabilmeniz ayrı bir süreç...
yani anladığım kadarıyla uzaklaştırma kararı için yeni bi tarih verilmiyor süreç işliyor yanlış anlamadım umarım cevabınız için çok teşekkür ederim İsmail Bey .
merhabalar bugün görüştügüm bir avukat mahkemeye başvursam ve yd kararı çıksa ve ben sınavlara girsem mahkeme sürecinde bir yıl daha okula devam etsem dahi mahkeme kararı benim lehime çıkmazsa ve üniversite kazanırsa cezanın oldugu süreçteki sınavlarımı geçersiz sayıp o dönemden devam ettirceklerini söyledi bu konuda bilgi verebilirmisiniz acaba bana?
[QUOTE=Av.İsmail Arslan;577451]Sayın Kunt,
Kısaca Bölge İdare Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararına katılıyor.
Konuyu hortlatmak gibi oldu biraz ama. Selamlar Sayın Av. İsmail Arslan Bey. Size özel mesaj göndermek istediğimde forumdaki mesaj sayısından dolayı kısıtlama mevcut. Sizinle bir dava hakkında konuşmak istiyorum özel olarak nasıl iletişim kurabiliriz acaba. Saygılar