İftira davası açmak istiyorum
İş yerinde beraber çalıştığımız vatandaş telefonda yanlış bilgi verip doğru bilgiyi verdiğini fakat benim yanlış anlamış olduğumu söyledi fakat kesinlikle eminim bana yanlış bilgi verdiğine
Şöyleki
Bir traktör firmasının bayisinde çalışıyoruz. Sabah bana 3 aracın kamyonla götürüleceğini söyledi, sırasıyla modelleri 9115 8185 4055. bende öğlene doğru kamyon geldiğinde telefonla arayıp 8185 in yüklendiğini söyledim kapattık. Ertisi gün buraya geldiğinde yanlış aracı gönderdiğimi asıl gönderilmesi gereken aracın 8085 olduğunu söyledi. İş yerine karşı beni ortaya attı kendisi kenara çekildi. Ben kesinlikle eminim telefonda 8185 hakkında konuştuğumuza. Dava açıp telefon kayıtlarını isteyip kendi suçsuzluğumu kanıtlamak istiyorum. Herhangi maddi birşey talebim yok. Açıkçası cezada almasa olur. Sadece söylediğini kabullensin istiyorum.
İşleyiş hakkında bilgi verebilirmisiniz ve bu davanın bana maddi masrafları ne olacak, avukat ihtiyacım varmı. sizin söylediklerinize göre kararımdan vazgeçebilirim yada devam ettirebilirim
Cevap: İftira davası açmak istiyorum
Ben onu dedim sen bunu dedimin iftiralık bir tarafı yok.Telefon kayıtlarında(daha önce mahkeme kararıyla telefonlarınız dinlenmiyorsa) sadece kim kimi saat kaçta aramış kaç dakika konuşulmuş o çıkar.İçerik çıkmaz.Yani olay hukuki bir olay değil(yalan söyleme) ahlaki bir olay.
Peki nasıl bir yol izlemeliyim işyerine karşı suçsuzluğumu kanıtlamam için
Suçsuzluğunu kanıtlamak için ondan daha fazla bağırmak dışında aklıma gelen bir şey yok.
Her ikiniz de zan altındasınız.
Söz uçar yazı kalır.
Bu tür işleri yazılı yapmalısınız.
Patron da bu konuda kurallar koymadığı için bunun cezasını çekecek.
Ben olsaydım kesinlikle haklı olduğumu, ancak bundan sonra telefon talimatı ile iş yapmayacağımı, çünkü karşıdaki hata yapınca hatayı üstüme atmaya çalıştığını söylerdim sanırım.
Böyle sayılar içeren şeylerde sms ya da whatsapp, gmail v.s. mesajı göndermek hataları önler
Yasada suç sayılmayan bir eylemden dolayı hiç kimseye ceza verilemez. Bu bağlamda anlattığınız olayda adli bir suç olmadığından dava açılması da söz konusu değildir.