% 80 özürlü birisine taksitle telefon satışından mağdurum.
Komşum olan bir şahsın aracı olması ile bir telefoncudan iphone 6 telefon satın aldım. Ambalajı açılmamış vaziyetteydi ancak faturası bir başka şahsa kesilmiş. faturasıyla beraber teslim aldığım için ikinci bir belge almadım. ancak bir süre sonra telefonum c. savcılığının bir soruşturmasından dolayı bloke edildi. savcılığı gittiğimde ise satın aldığım telefonun %80 zihinsel engelli bir şahısa 36 ay vadeli olarak fatura edildiği taksitlerinin ödenmediği için haciz işlemi başlatıldığını öğrendim. bu özürlü şahsın babası da savcılığa başvurarak oğlunun zihinsel engelli olduğunu bu telefonu satın almaya ve satmaya ehil olmadığını beyan ederek şikayette bulunmuş bunun üzerine telefonu bloke etmişler. şüpheli olarak ifadem alındı ve telefona ve faturasına el kondu.
öğrenmek istediğim olay şu. %80 engelli birisine telefonu satan firma da suçlu olur mu ? zihinsel engelli bir şahsın imzaladığı borç senedinin tahsili mümkün müdür? telefon elimden gittiğine göre ben mağduriyetimi nasıl telafi edebilirim. yardımcı olmak isteyenlere şimdiden teşekür ederim.
Cevap: % 80 özürlü birisine taksitle telefon satışından mağdurum.
Telefonu kaç liraya aldınız?
Bu telefonu sözünü ettiğiniz satıcıdan 2500 lira bedelle satın aldığınızı kanıtlayacak bir belge var mı? Örneğin ödemeyi nasıl yaptınız? Bir sözleşme yaptınız mı?
Zira telefoncu "ben bunu engelli şahısa senetle sattım, ismailbenek1 adlı şahsı tanımam, ona telefon satmadım" derse buna itiraz edebilecek durumda değilsiniz gibi görünüyor.
parayı komşum olan şahısın elinden ödedim. c savcılığında verdiğim ifademde komşumun ismini verdim. onuda ifadeye çağıracaklar. savcılıkta inkar etmez umarım.