Cevap: Burger king rezaleti
Dava derken kastınız ne ceza davası mı tazminat davası mı.
Ceza davası ise ceza hukukumuz bunla ilgilenmez.
Tazminat davası ise, bizim tazminat hukukumuza göre bir şey çıkması söz konusu değil.Belgelenebilir bir maddi zarar(faturalarla) yok, manevi zarar(psikolojim bozuldu buna dair rapor aldım vs.) olamayacağı ortada.
Bunu şikayet sitelerinde paylaşıp bir daha o restoranı kullanmamak dışında yapılabilecek bir şey yok.
Alıntı:
czarek rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bu gün burger king restoranından aldığım içeceğin içinden bayan saçı çıktı elimde tüm kanıtlar mevcut fiş/resimler/video çalışanların kabul etmesi gibi mahkemeye versem nasıl bir sonuç çıkar acaba Türkiye'de bu şekilde açılmış bir dava varmı ?
İçecek için ödediğiniz ücreti geri aldınız mı?
Muhtemelen bunun dışında talep edebileceğiniz bir şey yok.
Cevaplarınız için teşekkür ederim vallahi olayın siniriyle almadım teklif edilmesine rağmen buna benzer yurtdışında davalar duymuştum aklıma takıldı sağolun.
Özellikle Amerika'da tazminat hukuku inanılmaz gelişmiş.Kayan düşen, yemeğinden ağzı yanan, ayakkabı alıp ayağı yara olan vs. ciddi sonuçlar alabiliyor ancak ülkemizde böyle şeyler söz konusu değil.
Belgeleyebildiğiniz zararınız kadar tazminat isteyebilirsiniz.O da içeceğin ücretinden fazlası değil.