Cevap: Yönetim planı hakkında
Bu yazdığım ikinci site, benim sorumun cevabı yokmu yada cevap verecek kimse yokmu Allah rızası için
Yokmu konuya hakim kimse rica ediyorum
Dairenizdeki petek sayısı diğer emsal dairelere göre fazla mı?
Kat malikleri kurulunca ortak alınmış dilim sayısına göre hesaplanacağına dair bir karar varsa , yoneticinin belirttiği şekilde ödemek zorundasınız.
Kat malikleri kurulunca ortak alınmış bir karar yoksa, kanunda belirtildiği şekilde arsa payınıza göre ödemeniz yeterlidir.
Dairenizdeki petek sayısı emsal daireye göre diğerlerinden fazla ise, bu fazlalığın farkını ödemeniz gerekir doğal olarak.
Yönetim planında yazdığı gibi arsa payı oranında ödenir, kat malikleri kurulu farklı karar alsa bile geçerli değildir.
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
Yönetim planında yazdığı gibi arsa payı oranında ödenir, kat malikleri kurulu farklı karar alsa bile geçerli değildir.
Garip, KMK farklı söylüyor sanki;
'' III - Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü
anlaşma olmadıkça:
a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile
yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı
oranında; (1)
Katılmakla yükümlüdür ''
Eğer dairelerde ısı pay ölçer yoksa ve yönetim planında aksi belirtilmemişse arsa payına göre ödemek gerekir. Dairelerdeki petek sayısı farklı değilse bu iki yöntemle elde edilen tüketim değerleri çok farklı olmayacaktır.
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
Başka anlaşma falan yok, Yönetim planını dikkate alacağız ama demek istediğim arsa payı oranında değilde kendi payı oranında yazılmış. Bundan başka manalar çıkarılabilir mi arsa payı yazmadığı için
Paylaşım konusunda özel bir anlaşma olmadığından dolayı "kendi payı" arsa payı üzerinden hesaplanır. Eğer anlaşma olsaydı kendi payı, o anlaşmadaki paylaşıma göre belirlenecekti. "Kendi payı" ifadesi burada "nasıl paylaşmaya karar verdiyseniz farketmez, kendisine düşen miktar" anlamına geliyor.