Evi terk e dayalı boşanma
7 yıllık evliyim Eşim 2 ay önce eşyalarınıda toplayarak evi terk etti.
Ortada boşanmaya konu olabilecek her hangi bir sebep yok. ( Dayak, aldatma , kötü muamele ...)
Başta benim çalışmama mı sebep göstermişti ancak ben 1 aydır da çalışmaya başladım.Buna ragmen tüm ısrarlara ragmen eve dönmüyor. Annesinde kalıyor.
6 yaşında bir de oglum var. olanların farkında çocuk annesine gitmek ve kayınpedergilde kalmak istemiyor.
Ben eşimden boşanmak istemiyorum. Bunun içinde ona bütün altarnatifleri ve imkanları vaat ettim.
Buradan ögrendiğime göre evi terk tarihinden itibaren 4 ay sonra eve dönmesi konusunda tebligat yapabiliyorum. Şayet tebligattan sonraki 2 ayda da gelmesse ne yapabilirim?
Boşanma illaki olacak diye ısrar ederse davayı kim açmalı?Kendisi evi terk ettiği halde davayı benim acmam konusunda israr ediyor.
Anlaşmalı boşanma Protokolu olmaz ise bu şartlarda hakim bizi boşarmı yoksa şartlar oluşmamış diye davayı red mi eder veya erteler mi ?Davayı red ederse tekrar dava acma süresi 3 yıl mı?
Davanın reddine ragmen eve dönmese ne yapabilirim?
Benden kendisi ve çocuk için nafaka alır mı ?Ben asgari üçretle çalışıyorum.Veya beni herhangi bir sebeb yokken terk ettiği için ondan manevi tazminat talep edebilirmiyim.
Nasıl bir yol izlemeliyim ? Eşimden ayrılmak istemiyorum..:(
Eninde sonunda pişman olup döneceği inancınıda kaybetmedim.